Uluderede yaşanan olay

Uluderede yaşanan olay -TBMM İnsan Hakları Uludere Alt Komisyon Başkanı Şener: -Meclis tatile girdiği için öyle tahmin ediyorum ki yeni meclis dönemi açıldığında biz raporumuzu tanzim edip kamuoyu ile paylaşmış olacağız


ORDU (A.A) - TBMM İnsan Hakları Uludere Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Uluderede yaşanan olayın ardından yapılan çalışmalara ilişkin, Meclis tatile girdiği için öyle tahmin ediyorum ki yeni meclis dönemi açıldığında biz raporumuzu tanzim edip kamuoyu ile paylaşmış olacağız dedi.
     Şener, Orduda bir restoranda gazetecilerle bir araya geldi. Burada, hafta sonu Karapınar Mahallesinde temeli atılacak Ordu Çevre Yolu projesine yönelik bilgiler veren Şener, gazetecilerin Uluderede yaşanan olaya ilişkin sorularını da yanıtladı.
     Sürecin başından itibaren kendi yaptıkları çalışmalar neticesinde çeşitli kurumlardan ellerindeki bilgileri komisyonla paylaşmalarını istediklerini anımsatan Şener, En son Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı kendi ellerindeki belgeleri bize gönderdi diye konuştu.
     Komisyon üyesi arkadaşları ile gönderilen belgeleri incelediklerini ifade eden Şener, şunları kaydetti:
     Fakat CHPden iki, BDPden bir milletvekilimiz, ABDnin olayla ilgili NATOya iki rapor verdiğini, Kuzey Iraktaki bölgesel yönetimin de olayla ilgili bir rapor hazırladığını ve söz konusu raporları da talep etmemiz gerektiğini söyledi. Komisyonumuz ihtisas komisyonuna bağlı çalışan bir alt ve inceleme komisyonu. Dolayısıyla böyle bir komisyonun uluslararası yazışma yapabilme imkanı var mıdır, NATO bu raporları gerçekten bizimle paylaşır mı, bununla ilgili İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün hem Dışişleri Bakanlığı nezdinde hem Meclisin dış ilişkiler departmanı nezdinde böyle bir yazışmanın olup olamayacağı yönünde araştırma ve görüşme yapıyor. Bizim hedefimiz, Meclis tatile girmeden bu raporu bitirmekti. Ama yeni talepler gelince bu taleplerin nasıl değerlendirileceğine ilişkin bir cevap hazırlığı döneminde, Meclis tatile girdiği için öyle tahmin ediyorum ki yeni meclis dönemi açıldığında biz raporumuzu tanzim edip kamuoyu ile paylaşmış olacağız.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Uluderede yaşanan olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER