Uludağ için yeni sezon hazırlıkları

Uludağ için yeni sezon hazırlıkları -Bursa Valisi Harput: Türkiyede yeni oluşan Uludağ tipi yerler nedeniyle Uludağın önemi her geçen gün azalıyor. Şimdi biz Uludağı yeniden eski günlerin ötesine taşımanın mücadelesini veriyoru


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiyede yeni oluşan Uludağ tipi yerler nedeniyle Uludağın önemi her geçen gün azalıyor. Şimdi biz Uludağı yeniden eski günlerin ötesine taşımanın mücadelesini veriyoruz dedi.
     Vali Harput, Uludağ Milli Parkı 2012-2013 Kış Turizm Sezonuna Hazırlık Koordinasyon Toplantısındaki konuşmasında, Uludağın, Türkiyenin en büyük kış spor merkezlerinden biri olması nedeniyle önemli bir değer olduğunu söyledi.
     Uludağ ile ilgili sorunların aşılması için tüm kesimlere çağrıda bulunduğunu ifade eden Harput, Uludağın popülaritesi, önceki yıllarda daha fazlaydı. Ancak son yıllarda Uludağda yaşanan sıkıntılar nedeniyle duraklama, hatta gerileme yaşadığını biliyoruz. Türkiyede yeni oluşan Uludağ tipi yerler nedeniyle Uludağın önemi her geçen gün azalıyor. Şimdi biz Uludağı yeniden eski günlerin ötesine taşımanın mücadelesini veriyoruz. Konuştuğumuz pek çok şeyin halen gerçekleşemediğini üzülerek görüyoruz dedi.
     Harput, Uludağ ile ilgili sorunların bir kısmının çözümü noktasında imar planlarının beklendiğini ve gerek birinci, gerekse İkinci Gelişim Bölgesinde planların tamamlandığını belirterek, Ancak yargı tarafından, yürütmenin durdurulması kararıyla önümüz tıkandı. Şimdi o yargı süreci devam ediyor. Maalesef bu nedenle birçok şey beklemede. Bursada Uludağ ile ilgili bir türlü konsensüs sağlanamıyor. Uludağ gibi bir hazinenin Bursa ve ülkemiz adına en iyi şekilde değerlendirilmesi için Bursada görev yapan herkes tarafından yapılan çalışmaların desteklenmesi gerekiyor diye konuştu.
     Uludağın 4 mevsim hizmet vermesinin en temel hedefleri olduğunu vurgulayan Harput, şunları kaydetti:
     Çok ciddi ulaşım sorunu vardı özellikle ikinci bölge ile birinci bölge arasında. Uludağ sahipsizdi. Şimdi hepsi bitti. Hiçbir sorun yaşanmıyor. Bu, önemli gelişmedir. Planlarla ilgili sıkıntılar yaşıyorduk. Bazı otellerin plana aykırı durumu vardı. Bunlar yıkıldı ve bu sorun da ortadan kalktı. Bu da önemli gelişmedir. Uludağda geçen seneden itibaren olmak üzere bazı oteller yazın da hizmet vermeye başladı, ancak 4 mevsim tümden bir hizmet hakim olmalıdır. Bu yönde adımlar atılmalıdır. Bu konuda çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör de çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Önemli projeleri hayata geçirmek için uğraşıyoruz. Yeni sezonda Uludağın giriş kapısı yenilenecek. Ayrıca Sarıalanda bir kır gazinosu yapacağız dedi.
     Toplantıya, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Uludağ için yeni sezon hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER