Uludağda başlatılan dönüşüm çalışmaları

Uludağda başlatılan dönüşüm çalışmaları -Uludağın 12 ay kullanılması, uluslararası arenada gözde bir tatil ve kongre merkezi olması amacıyla başlatılan çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü bildirildi


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Recep Altepe, Uludağın, uluslararası arenada gözde bir tatil ve kongre merkezi olması adına başlatılan çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, dağı cazibe merkezi haline getirecek çalışmalarla kentte yıllardır konuşulan sorunlara çözüm üretildiğini bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altepe, Uludağda sürdürülen altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.
     İlk olarak Oteller Bölgesinde incelemelerde bulunan Altepe, bu bölgeyi Büyükşehir Belediyesinin öncelikli işleri arasına aldıklarını, yaz aylarında kanalizasyon işlemlerini bütünüyle tamamlamak istediklerini söyledi.
     Otellerin katı ve sıvı atıklarının direkt olarak derelere karışması durumunun, altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte tarihe gömüleceğini söyleyen Altepe, Buradaki altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Geçen ay başlattığımız, 8 kilometrelik ana kanalizasyon hattının 6 kilometrelik kısmını tamamladık. Şu anda kanalizasyon hatları, ana foseptiklere bağlanıyor. Bina bağlantı çalışmaları da başladı. İş bittiğinde bölgedeki otellerin kanalizasyonu derelere akmayacak diye konuştu.
     Kanalizasyon çalışmalarıyla birlikte içme suyu çalışmalarına da start verdiklerini belirten Altepe, yaz aylarında bu çalışmaları da bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.
     Altepe, tüm çalışmalar tamamlandığında, diğer yer üstü çalışmalarının da başlayacağını, günü birlik tesislerden spor tesislerine, kayak alanı düzenlemelerine kadar bölgenin tümüyle hızlı bir şekilde geliştirileceğini anlattı.
    
     -Bakacakta Bursa ayaklarınızın altında-
    
     Altepe, Bakacak bölgesinde izinler alındıktan sonra diğer düzenlemelerle sportif aktivitelerin yapılacağı farklı projelerin de gerçekleştirileceğini ifade ederek, şunları söyledi:
     Bakacak bölgesi, Bursanın en güzel göründüğü noktalardan biri. İnsanlar, buradan Bursayı seyrediyorlar. Bizler de bu seyir noktalarında, geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için burada güzel bir seyir terası oluşturduk. Bakacakta Bursa ayaklarınızın altında. Buradan bu manzara rahatlıkla, güvenlik içinde ve büyük bir keyifle izlenebiliyor.
     İncelemelere, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Fahrettin Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı da katıldı.
    
     Muhabir : Cem Şan
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Uludağda başlatılan dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER