Ülkelerine barış istiyorlar

Ülkelerine barış istiyorlar -Kilisteki konteyner kentte kalan sığınmacılar, ülkelerindeki olayların başlamasının yıl dönümünde, Suriyeye bir an önce barış gelmesini ümit ediyor -Mustafa Ali: İnşallah barış olur. Ülkemize bir


KİLİS (A.A) - Kilisteki konteyner kentte kalan sığınmacılar, Suriyeye bir an önce barış gelmesini umut ediyor.
     Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler, iç savaşın başlamasının üçüncü yılında, özgür Suriye ümidini yitirmedi.
     Beşşar Esedin yönetimden ayrılması ve ülkelerine dönmenin hayalini kuran sığınmacılar, kendilerine verdiği destekten dolayı Türkiyeye teşekkür ediyor.
     Konteyner kentteki mahalle muhtarlarından Muhammet Nizar Meccar, gazetecilere yaptığı açıklamada, özgürlük eylemlerinin üçüncü yılına girdiklerini söyledi.
     Esedin muhalif güçlere tank, füze ve savaş uçaklarıyla karşılık vererek ülkeyi yıkıma götürdüğünü belirten Meccar, şöyle konuştu:
     Özgür Suriye Ordusu, Suriyenin şu anda yüzde 70ini kontrol etmiş durumda. Muhalifler, Esed ordusundan kazandığı silahları kullanıyor. Avrupa devletlerinden zalim Esede karşı savaş için destek istiyoruz. Barışın bir an önce gelmesini istiyoruz. Kendi ülkemizde hayatımıza devam etmek istiyoruz. Bizlere yardımlarına esirgemeyen Türk milletine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğana teşekkür ederiz.
     Mustafa Ali ise İdlibten 22 ay önce konteyner kente geldiğini belirterek, İnşallah barış olur. Ülkemize bir an önce döneriz diye konuştu.
     Muhammed El Hatip de İdlibteki çatışmalarda Esed güçleri tarafından yaralandığını anlatarak, ülkesine olan özlemini dile getirdi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ülkelerine barış istiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER