Ülkelerinden kaçan Suriyeliler Türkiyede moral buluyor

Ülkelerinden kaçan Suriyeliler Türkiyede moral buluyor -Türkiyeye sığınan ve akrabalarının yanında kalan Suriyeliler, yaşadıkları acı ve üzüntüyü unutmaya çalışıyor


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve akrabalarının yanında kalan Suriyeliler, yaşadıkları acı ve üzüntüyü unutmaya çalışıyor.
     Suriyedeki çatışmalar zaman zaman şiddetini artırarak devam ederken, yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin sayısı da gün geçtikçe artıyor.
     Kimi Türkiye sınırına yakın bölgelerde güvenli gördükleri alanlarda kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda barınan Suriyelilerin bazıları da Hatayın Reyhanlı ilçesindeki akrabalarının yanında kalıyor.
     Yaşadıklarını akrabalarının desteğiyle unutmaya çalışan Suriyeliler, havaların ısınmasıyla ilçedeki Yenişehir Gölü mesire alanına yoğun ilgi gösteriyor. Burada ülkelerinde her an saldırıya uğrama korkusundan uzakta hayata tutunmaya çalışan Suriyelilerin en büyük zevki ise gölde bisiklete binerek gezinti yapmak.
     Gölde ilk defa gördükleri deniz bisikletine binen Suriyeliler, moral bulmaya çalışıyor.
     Suriyenin Halep kentinden 4 ay önce kaçarak Türkiyedeki akrabalarının yanına sığınan Ahmet Hartek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerinde her an öldürülme korkusuyla yaşadıklarını ve bunun için Türkiyeye sığındıklarını kaydetti.
     Akrabalarının yanında acılarını biraz olsun unutmaya çalıştıklarını ifade eden Hartek, Türkiyeye kendilerine yaptığı destekler nedeniyle minnet borçlu olduklarını söyledi.
     Bir an önce olayların bitmesini ve ülkelerine geri dönmek istediklerini vurgulayan Hartek, Reyhanlı ilçesinde Yenişehir Gölü çevresinde gezinti yapıp deniz bisikletine binerek vakit geçirdiklerini anlattı.
    
     Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Ülkelerinden kaçan Suriyeliler Türkiyede moral buluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER