Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığının

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığının Uluslararası Taşımacılık Değerlendirmesi -Tarhan Yapı Malzemeleri Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan: -Uluslararası taşımacılıkta verimlilik açısından 1869 firma arasında birinci olduk


EDİRNE (A.A) - Edirnenin Keşan ilçesinde faaliyet gösteren Tarhan Yapı Malzemeleri Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Tarhan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığının Uluslararası Taşımacılık Değerlendirmesine ilişkin, Uluslararası taşımacılıkta verimlilik açısından 1869 firma arasında birinci olduk dedi.
     Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlığın uluslararası taşımacılık yapan C2 belgesi bulunan firmalar arasında yıllık değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi.
     Euro3 ve Euro5 normlarında 25 araç ile Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Arnavutluk, Romanya, Polonya, Belarus, Macaristan, Sırbistan, Ukrayna, Kosova ve Slovakyaya taşımacılık yaptıklarını anlatan Tarhan, şunları kaydetti:
     Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından uluslar arası taşımacılık yapan firmalara verilen UBAK (Çok Amaçlı İzin Belgesi) dağıtım esasları yönergesine göre yapılan değerlendirme sonuçları açıklandı. Firmaların sahip olduğu taşıt sayıları, yeşil taşıt sayıları Eura3, Euro4, Euro5 yut dışına yapmış oldukları sefer sayıları ve verimlilikleri dikkate alınarak değerlendirmeler yapıldı. Bu yıl yapılan ve iki gün önce açıklanan değerlendirmeye göre,uluslararası taşımacılıkta verimlilik açısından 1869 firma arasında birinci olduk. Bu firmalar arasında toplam puan açısından da kırkıncı olduk.
     Bu değerlendirmeler sonucu 2 adet UBAK belgesi almaya hak kazandıklarını belirten Tarhan, belgelerin geçerli oldukları ülkelere yaptıkları taşımalarda kota engeline takılmayacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER