Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Zaman zaman kahpece, kalleşçe ataklarla ülkemize, milletimize acılar yaşatıyorlar -Bizim aynı şekilde karşılık vermemiz beklenemez, burası bir hukuk devleti. Bir insanımızın


ERZİNCAN (A.A) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Zaman zaman kahpece, kalleşçe ataklarla ülkemize, milletimize acılar yaşatıyorlar dedi.
     Yıldırım, akşam saatlerinde geldiği Erzincanda yapımı devam eden Ergan Dağı Kayak Merkezinde havadan helikopterle incelemelerde bulundu.
     İncelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, son günlerde artan terör olaylarına ilişkin, terörün, Türkiyenin 35 yıldır uğraştığı bela olduğunu söyledi.
     Bakan Yıldırım, hükümet olarak terör belasını etkisiz hale getirmek, en azından asgari düzeye çekmek için tüm güçleriyle diplomatik, güvenlik ve hukuki bütün imkanları kullandıklarını belirtti.
     Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bu işi çok önemsiz gibi görmek geçmişte bizi bu noktaya getirdi. Terörü sona erdirmenin yolu tabii ki tek başına terörle silahlı mücadele yapmak değildir. Bu zaten yapılıyor. Eskiye göre daha etkin yapılıyor. Teröristleri, bölücüleri bir anlamda çileden çıkaran da bu proaktif mücadele yöntemidir. Bunu yapmaktaki amacımız, Türkiyenin her tarafında yaşayan vatandaşlarımızı, korku içinde, aman ne olacak bugün gibi düşüncelerden, tedirgin yaşamaktan kurtarmak. Amacımız bu. Terörün tabii, ekonomik bağları, dış bağları, içeride bazı destekçileri var. Bir yandan güvenlik güçlerimiz fedakarca bu mücadeleyi yaparken, diğer yandan da bu sponsorlarını ortadan kaldırmak, onları daha etkisiz hale getirmek için gayret gösteriyoruz.
    
     -Asla kabul edilemez-
    
     Bazı milletvekillerinin söylediklerinin asla kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yıldırım, Şöyle bir şey asla kabul edilemez; bir milletin seçtiği milletvekili diyor ki, onlar iyi çocuklar. Böyle bir şey söylüyor. Diğer milletvekili çıkıyor sarmaş dolaş, canciğer kuzu sarması, diğer yandan da sivil insanlar öldürülüyor, güvenlik güçleri haince pusularla şehit ediliyor. Şimdi bu manzara karşısında sessiz çoğunluk 75 milyon insanımız ne düşünüyor, bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum diye konuştu.
     Her şeye rağmen birliğin, beraberliğin bozulmaması, mezhep farklılıklarının ortaya çıkmaması için çok dikkatli bir mücadele yürüttüklerini anlatan Yıldırım, bu işin üstesinden geleceklerini ancak bunun çok kısa bir iş olmadığını da herkesin bilmesi gerektiğini belirtti.
     Yıldırım, şöyle devam etti:
     Zaman zaman kahpece, kalleşçe ataklarla ülkemize, milletimize acılar yaşatıyorlar. Bizim aynı şekilde karşılık vermemiz beklenemez, burası bir hukuk devleti. Bir insanımızın bile haksız yere burnunun kanamaması için kılı kırk yararak mücadele veriyoruz. Doğruluğumuz buradadır. Öfke gelir göz kızarır, öfke gider yüz kızarır. Onun için devlet öfkeyle hareket edemez, hukuk içinde hareket eder. Her türlü vatandaşını, nerede olursa olsun kollamak, korumak onların başına bir iş gelmemesi için azami dikkat göstermek mecburiyetindedir. Özgürlük ve güvenlik arasında insanlarımızı bir tercihe zorlamak gibi bir konumda değiliz. Terör örgütü bunu yapıyor, biz bunu yapamayız. Millete karşı bir sorumluluğumuz var.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya / Önder Felek
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER