Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: İzmir, bilişimin merkezi olma yolunda emin adımlarla yürüyor (Fotoğraflı- görüntülü)


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmirin, bilişim merkezi olma yolunda ilerlediğini söyledi.
     Bakan Yıldırım, Plus Telekom Çağrı Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, İzmirde 9uncu çağrı merkezinin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Çağrı merkezlerinin İzmirde yayılmaya devam ettiğini kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:
     Zannediyorum şu anda 2 bin 500 doğrudan çalışanı geçtik. Diğer Ar-Ge merkezleriyle birlikte sayı 5 bine yaklaştı. Son 1,5 yılda 5 bin civarında gencimize iş veren bilişimle ilgili yerler açıldı. Biz İzmir bilişimin merkezi olacak dedik. İzmir bilişimin merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor, bu sayı daha da artacak. Plus Telekom Çağrı Merkezi, 250 çalışan kapasiteli olarak ön görülmüş. Şimdilik sayı az ama yeni müşteriler buldukça bu sayı artacak.
    
     -Bakan Yıldırım, gelen çağrıya yanıt verdi-
    
     Açılışın ardından kulaklık mikrofon takarak gelen bir çağrıya yanıt veren Bakan Yıldırım, İyi günler, 118 99 servisinden Binali Yıldırım, nasıl yardımcı olabilirim dedi.
     Müşterinin sorununu dinledikten sonra ismi Muzaffer olan kişinin TC kimlik numarasını soran Bakan Yıldırım, karşı tarafın telefonu kapatması üzerine, Gitti, niye düştü hattan. Kızdı mı bize- diye sordu.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER