Ulaştırmanın da mühendisi olacak

Ulaştırmanın da mühendisi olacak -Karabük Üniversitesinde Türkiyenin ulaşım ve alt yapısının güvenli dizaynını tasarlayacak ulaştırma mühendisleri yetiştirilecek


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesinde (KBÜ) Türkiyenin ulaşım ve alt yapısının güvenli dizaynını tasarlayacak ulaştırma mühendisleri yetiştirilecek.
     2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci alınacak Mühendislik Fakültesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümünde, bir yıl İngilizce hazırlık olmak üzere dört yıl akademik eğitim verilecek.
     KBÜ Rektörü Prof Dr. Burhanettin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu bölümden mezun olacak öğrencilerin kara ve demir yolları, köy hizmetleri gibi kamu kuruluşları ile özel sektörde ulaşımla ilgili işin hem imalatını hem de kontrolünü üstleneceklerini söyledi.
     Türkiyede bu alanda büyük bir eksiklik yaşandığının altını çizen Uysal, şöyle konuştu:
     Gençlerimizin ve ülkemizin geleceğinin daha müreffeh olması için öncelikle gelecekte ihtiyaç duyulan meslekleri belirliyoruz. Daha önce de ülkemizde ilk Raylı Sistemler Mühendisliği ve Tıp Mühendisliği bölümlerini açmıştık. Şimdi de bu kapsamda yine önemsediğimiz ve ülkemiz açısından da son derece önemli olan bir görevi gerçekleştirmek adına Ulaştırma Mühendisliği bölümünü açtık. İnsan ve taşınacak malların hem ulaşımını planlayacak hem de yollar, otobanlar, tren yolları, kavşaklar, alt ve üst geçitler, metrolar gibi ulaşım ve alt yapılarının güvenli dizaynını tasarlayacaklar.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ulaştırmanın da mühendisi olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER