Uçurtma Şenliği

Uçurtma Şenliği -Gümüşhane Valisi Mayda: Yeni neslin ve geleceğimiz çocuklarımızın yanında sigara tüketmeyelim


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Sağlık Müdürlüğünün Kalkınma Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Sigarayı Bırak Bir Resim de Sen Yap projesi ile sağlanan hibe desteği ile Uçurtma Şenliği düzenlendi.
     Merkeze bağlı Tekke Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda düzenlenen şenliğe, Vali Maydanın yanı sıra Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Sağlık Müdürü Metin Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, kurum müdürleri ve 250 öğrenci katıldı.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, projenin amacının sağlık ve çevre bilinci oluşturmak olduğunu belirterek, Amacımız sigara ile mücadele etme esasına dayanmaktadır. Çocuklarımıza yönelik daha önce tiyatro gösterimi sunuldu, bugün de uçurtma şenliğini gerçekleştirdik. İlk üçe giren öğrencilerimizi de ödüllendirdik dedi.
     Sigaranın hem sağlığa hem de ceplere zararlı olduğunu ifade eden Vali Mayda, Sigara içenlerimiz, sigarayı bırakma yönünde gayret etsinler. Sağlıklarını düşünsünler. Ekonomilerini düşünsünler. Pırıl pırıl bir çevre ve pırıl pırıl bir gençliği hep birlikte yetiştirelim. Bizim esas amacımız sigaranın tamamıyla bırakılmasıdır. Toplu mekanlarda tüketilmesine zaten yasal olarak izin verilmiyor, tüketilmiyor. Özellikle yeni neslin, geleceğimiz çocuklarımızın yanında sigara tüketmeyelim diye konuştu.
     Şenlikte 250 öğrenciye uçurtma ve yarım kollu fanila dağıtılarak, okulun yer aldığı alanın bulunduğu dağ yamacında öğrenciler tarafından uçurtmalar uçuruldu.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER