Üçüncü çeyrek büyüme rakamları

Üçüncü çeyrek büyüme rakamları -BTSO Başkanı Sönmez: -2013 yılında yüzde 4 ve üzeri bir büyüme hedefliyorsak, iç talebin büyümeye pozitif katkı vermesini sağlayacak adımlar atmamız lazım


BURSA (A.A) - Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, 2013 yılında yüzde 4 ve üzeri bir büyüme hedefliyorsak, iç talebin büyümeye pozitif katkı vermesini sağlayacak adımlar atmamız lazım dedi.
     Üçüncü çeyrek büyüme verileriyle ilgili değerlendirmede bulunan Sönmez, yazılı açıklamasında, 2012nin üçüncü çeyreğinde büyüme beklentisinin yüzde 2,6 iken gerçekleşmenin yüzde 1,6da kaldığını belirtti.
     Dış talebin büyümeye katkısının yüzde 3,4 ile ilk iki çeyreğin altında kaldığını vurgulayan Sönmez, stoklar dahil iç talebin büyümeye 1,8 puan düşürücü etki yaptığını dile getirerek, Yılın ilk üç çeyreği sonundaki büyüme yüzde 2,6 oldu. Eğer 2013 yılında yüzde 4 ve üzeri bir büyüme hedefliyorsak, iç talebin büyümeye pozitif katkı vermesini sağlayacak adımlar atmamız lazım ifadelerini kullandı.
     Sönmez, iç talepteki zayıflığın, yılın son çeyreğinde de sürdüğünü gösterdiğini belirterek, dolayısıyla 2012 büyümesinin büyük ihtimalle yüzde 3ün altında kalacağını, 2013 hedefi için erken adımın şart olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Üçüncü çeyrek büyüme rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER