Ücretsiz meme kanseri taraması yapılacak

Ücretsiz meme kanseri taraması yapılacak


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte ücretsiz meme kanseri taraması yapılacağı bildirildi.
     Gaziantep Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi, yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede de kadınlarda en sık görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu belirtti.
     Türkiyede yılda en az 20 bin kişiye meme kanseri teşhisi konulduğunu, bu olguların da büyük bir bölümünün geç evrelerde teşhis edildiğini ifade eden Tanrıverdi, şunları kaydetti:
     Bu kapsamda her yıl ekim ayı meme kanseri bilinçlendirme ayı olarak belirlenmiştir. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Dairesi Başkanlığınca kadınlarda meme kanseri taramaları için ulusal standartlar geliştirilmiştir. Ülkemizde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) tarafından meme kanseri tarama programı yürütülmektedir.KETEM, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi bünyesinde 2003 yılından bu yana hizmet veriyor.
     Tanrıverdi, KETEMde 30-65 yaş arası kadınlarda rahim ağzı ve 50-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri tarama ve kontrol programı yürütüldüğünü aktardı.
     Kanser taraması kapsamında yürütülen hizmetlerin tamamının ücretsiz olduğunu, Gaziantep KETEMin toplumdaki farkındalığı artırmak amacıyla merkeze başvuranların yanı sıra okullar, resmi kurumlar ve halk eğitim merkezlerinde seminerler düzenlediğini belirten Tanrıverdi, Gaziantepli kadınları ücretsiz kanser tarama programına davet etti.
     Tanrıverdi, meme kanseri bilinçlendirme ayı etkinlikleri çerçevesinde 13-14 Ekimde M1 Merkez Gaziantep AVMde KETEM standı açılacağını ve ücretsiz meme kanseri taraması yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ücretsiz meme kanseri taraması yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER