Üç telefon numarası olduğunu tesadüfen öğrendi

Üç telefon numarası olduğunu tesadüfen öğrendi


KARABÜK (A.A) - Karabükte bir vatandaş üzerine kayıtlı üç telefon numarası olduğunu tesadüfen öğrendi.
     Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğünün bir alışveriş merkezinde açtığı stant da Hat Sorgulama işlemi yaptıran Salih Kaya (64), üzerine kayıtlı üç telefon hattı olduğunu öğrendi.
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Benim üzerime bildiğim bugüne kadar bir telefon hattı numaram vardı. Tesadüfen üzerime üç tane daha telefon hattı kaydı olduğunu öğrendim dedi.
     Emniyet Müdürlüğüne böyle bir işlem yapmalarından dolayı teşekkür eden Kaya, Şimdi bilmediğim üç tane hat çıktı. Bu hatları iptal etmek için başvuracağım. Tesadüfen oldu. Burada geçerken gördüm. Böyle bir hizmetten yararlanayım istedim. İyi ki de uğramışım ifadelerini kullandı.
     Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Mobil Hat Sorgulama sistemi üzerinden vatandaşlık numarası girilerek, telefona gelen mesajla kişilerin üzerine kayıtlı GSM numarası olup olmadığı öğrenilebiliyor.
     İki haftadır açık olan stantta yedi yüz vatandaşın işlem yaptırdığı ve 25 vatandaşın üzerine birden fazla kayıtlı mobil hat numarası çıktığı bildirildi. Standın iki hafta daha açık kalacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Faik Erez
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Üç telefon numarası olduğunu tesadüfen öğrendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER