Üç aylık bebeğe 4 ameliyat

Üç aylık bebeğe 4 ameliyat -Tarsus ilçesinde anne karnındayken bağırsağında delik tespit edilen ve sezaryenle alınan bebek 4 ameliyatın ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde anne karnındayken bağırsağında delik tespit edilen ve sezaryenle alınan bebek, 4 ameliyatın ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi.
     Medical Park Tarsus Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, anne adayı Özlem Terbiyelinin hamileliğinin 34üncü haftasında yapılan muayenesinde, karnındaki bebekte kolon perforasyonu (bağırsak delinmesi) tespit edildi. Bebek bunun üzerine sezaryenle alındı.
     2 kilo 620 gram ağırlığındaki Aygül bebek, doğumdan 6 saat sonra Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Nuri Şimşek tarafından ameliyat edildi. Ameliyatın ardından 90 gün boyunca yoğun bakımda kalan bebek, 4 kez ameliyat masasına yattı. Yaşama tutunan Aygül bebek sağlığına kavuşunca taburcu edildi.
     Anne Özlem Terbiyeli, 3 ay boyunca bebeğini kucağına alacağı anı beklediğini belirterek, Durumu öğrendiğimde önce panikledim, korktum. Sonra doktoruma güvenip müdahalenin yapılmasını istedim. Bir gün daha geç kalsaydık bebeğimi kaybedecektik. Bebeğim doğumdan sonra tam 3 ay yoğun bakımda kaldı. Bu süreçte hiç yorulmadan her gün hastaneye gelip gittim ifadeleri kullandı.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Üç aylık bebeğe 4 ameliyat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER