Tuzda tavuk ilgi çekiyor

Tuzda tavuk ilgi çekiyor -Tatvanda bir fırıncının tuzda pişirdiği tavuk yemeği, vatandaşlardan ilgi görüyor


BİTLİS (A.A) - Tatvanda tuzda hazırlanan tavuk yemeği ilgi çekiyor.
     Fırın ustası Maşuk Aksoy, 5 yıldır ilçede tuzda tavuk yemeği yaptığını ve bu yemeğin lezzeti konusunda iddialı olduklarını belirtti.
     Yöre halkına, yerli ve yabancı turistlere tuzda tavuk yemeği ikram ettiğini ifade eden Aksoy, Tuzda tavuk yemeğimiz il genelinde ilgi görüyor dedi.
     Aksoy, 3 tavuk pişirmek için 20 kilo tuz kullandığını belirterek, yemeği pişirme şeklini şöyle anlattı:
     Bir tepsinin içinde koyduğum tavukların üzerini tuz tabakasıyla kaplıyorum. Tuzda tavuk yemeğinin yapılışı ve tadı insanlara çok ilginç geliyor. Bir tepside ortalama 2 veya 3 tavuk pişiriyoruz. Tepsiye bıraktığımız bir tavuğu 7 kilogram tuzla sarıyorum. Ardından tepsiyi fırına bırakarak, 2 saat boyunca odun ateşinde pişiriyorum. Yemek piştikten sonra tepsiyi çıkararak, tavuğun üzerindeki tuzu bıçak ve çekiçle kırıyorum. Tavuğu tek parça halinde tepsiden çıkararak, servis ediyorum. Tavuğu yiyenler tadını ve lezzetini beğeniyor. Bu yemeği yiyen bir daha vazgeçmiyor. Bu yemeğin tarifi basit görünebilir. Ama lezzeti tutturmak çok önemli. Günlük birçok yerden sipariş alıyoruz.
     Tuzda tavuk yemeği yiyen Ferhan Çelebi ise, ilk defa tuzda tavuk yemeği yediğini ifade ederek, yemeğin lezzetli olduğunu söyledi. Çelebi, Tavuk yemeklerini sevmem. Arkadaşlarımın tavsiyeleri üzerine tuzda tavuk yemeğinin tadına bakmak istedim. Bu yemeğin yapılışı farklı olduğu gibi, tadı da lezzeti de güzel. Herkese tavsiye ediyorum dedi.
     (SER-ŞT-BRN-İC)
<< Önceki Haber Tuzda tavuk ilgi çekiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER