Tutuklu ve hükümlülerin yaptıkları ürünler sergilendi

Tutuklu ve hükümlülerin yaptıkları ürünler sergilendi -9 farklı ilden 12 cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin yaptıkları el işi ürünlerin bulunduğu hediyelik eşya sergisi, Cezaevi değil üretimevi, cezaevlerinde her şey üretiliyor


ANTALYA (A.A) - Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunca 9 farklı ilden 12 cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin yaptıkları el işi ürünlerin bulunduğu hediyelik eşya sergisi, Cezaevi değil üretimevi, cezaevlerinde her şey üretiliyor adı altında Antalyada açıldı.
     Merkez Muratpaşa ilçesi Aydın Kanza Parkı Sergi Salonundaki sergide Kütahya, Nevşehir, Erzurum, Diyarbakır, Uşak, Mardin, Ankara, Bilecik ve Antalyadaki 12 farklı cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin çini, Oltu taşı işlemeciliği, deri, cam ve tekstil gibi alanlarda yaptıkları binden fazla el sanatı ürünü sergileniyor.
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, açılışta yaptığı konuşmada, dışarıdaki insanlar kadar cezaevlerindeki insanları eğitmenin de çok daha önemli olduğunu vurguladı.
     İslam inancına göre her çocuğun masum doğduğunu, çocuğun ailesinin en değerli varlığı olduğuna işaret eden Altıparmak, Bu çocuklar bir gün karşımıza farklı olarak çıktılar. Peki suç kendilerinde mi, anne ve babalarının mı çevrenin mi, toplumun mu, devletin mi- Her birini tek tek suçlayamayız, ama her birinin ayrı ayrı payları var dedi.
     Bireylerin suçtan uzak tutulması yönünde projeler yapılması ve sürdürülmesi gerektiğini dile getiren Altıparmak, Bireylerin suçtan uzak tutulması ve gelecek hayatlarına katkı sağlamaları yönünde cezaevlerinde öğretilen el sanatlarının önemli yeri var. Cezaevlerindeki eğitimler, buradaki insanlara öz güven sağlayacak, suç işlemeden de bireylerin hayatlarını idame ettirebileceklerini ortaya koyacakları fırsat verecek diye konuştu.
     Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş da cezaevlerinde tutuklu ve hükümlerin el sanatlarıyla kendilerini geliştirme süreci yaşadıklarını anlatarak, verilen eğitimlerle atıl durumdaki insan gücünün ülke ekonomisine katkıda bulunmasını amaçlandığını söyledi.
     Açılışın ardından davetliler, ürünlerin yer aldığı stantları gezdi ve alışveriş yaptı. Sergi, 7 Marta kadar açık kalacak.
     Sergiden elde edilecek gelir, hediyelik eşyaları yapan tutuklu ve hükümlülere verilecek.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tutuklu ve hükümlülerin yaptıkları ürünler sergilendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER