Türkmenler Kapanca Yaylasındaki 500 yıllık gelenek

Türkmenler Kapanca Yaylasındaki 500 yıllık gelenek için hazırlanıyorlar


BALIKESİR (A.A) - Edremit ilçesinde Kazdağları eteklerinde yaşayan binlerce Türkmen, yaklaşık 500 yıldan bu yana gerçekleştirdikleri etkinliklerini ağustos ayının ikinci yarısında gerçekleştirecekler.
     Yüzyıllardan bu yana Edremit Bölgesinde Kazdağları eteklerinde yaşayan Türkmen Köyleri ağustos ayının ikinci haftasında Kapanca ve Sarıkız yaylalarına çıkarak atalarından kalan köklü geleneği sürdürüyorlar.
     Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, yüz yıllardan bu yana Edremit bölgesinde Türkmen köylerinin Kapanca ve Sarıkız yaylasında etkinlik gerçekleştirdiğini hatırlattı. Kılıç, şunları kaydetti:
     Öz benliğimizin, güzel renklerinden olan Türkmen kardeşlerimiz, burada yükseklere çıkarak, yüce Mevlaya yakın olduklarına inandıkları bu alanda dualar ediyor, kurbanlar kesiyorlar. Gelecek yılın kendilerine ve bölgelerine hayırlar getirmesi için köylerinden çıkıp bu alanda konaklıyor ve bu etkinliği gelecek nesillere en iyi şekilde taşıyorlar.
     Yaklaşık 300 ailenin katıldığı bu etkinlikler her yıl ağustos ayının ikinci haftasında başlayarak yaklaşık 15 gün kadar devam ediyor.
    
     Muhabir: Emrah Elmas
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Türkmenler Kapanca Yaylasındaki 500 yıllık gelenek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER