Türkmenistan Enerji Bakanı Artıkov Bursada

Türkmenistan Enerji Bakanı Artıkov Bursada -Bakan Murad Artıkov, Vali Şahabettin Harputu ziyaret etti


BURSA (A.A) - Türkmenistan Enerji Bakanı Murad Artıkov ve Aşkabat Valisi Şahmuhammet Durdılıyev, Bursa Valisi Şahabettin Harputu ziyaret etti.
     Bakan Artıkov, ziyarette yaptığı konuşmada, Bursada olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, Dün İstanbuldaydık. Birçok sanayi kuruluşunu gezme fırsatımız oldu. Bugün de Bursaya gelerek Bursagazı ve çeşitli endüstri kuruluşlarını ziyaret edip, fikir alışverişinde bulunacağız. Sizleri de en kısa zamanda ülkemizde görmek isteriz dedi.
     Vali Harput da Türkmenistan ile Türkiyenin arasında ekonomik ilişkilerden öte kardeşlik bağı bulunduğunu, kendisinin de 2006 yılında İçişleri Bakanlığı müsteşarıyken Türkmenistanı ziyaret etme fırsatı bulduğunu söyledi.
     İki ülke arasındaki işbirliğinin daha da sıklaştırılması temennisinde bulunan Vali Harput,Bu ziyaretler ile kardeşlik duygularımız daha da güçlenecek. Aynı zamanda ekonomik hareketlilik ile bu bağları daha da güçlendireceğiz. Kim güçlü ise dünyada onun sözü geçiyor. Güçlerimizi birleştirirsek söz de bizim olacak. İnşallah bu tip ziyaretler ile yeni ufuklara birlikte yürürüzdiye konuştu.
     Türkmenistanın başkenti Aşkabatta yatırımları bulunan Çalık Holdingin yönetim kurulu başkanı Ahmet Çalık ise Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedovun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün davetlisi olarak yarın Türkiyeye geleceğini, bu sebeple de enerji bakanı ve Aşkabat valisinin Türkiyede bulunduğunu belirtti.
     İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin çok iyi durumda olduğunu dile getiren Çalık, bu ilişkilerin daha da ileriye taşınmasını temenni etti.
    
     Muhabir: Metin Aktaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Türkmenistan Enerji Bakanı Artıkov Bursada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER