Türkiyeli ve Ermenistanlı katılımcılar Diyarbakırda

Türkiyeli ve Ermenistanlı katılımcılar Diyarbakırda


DİYARBAKIR (A.A) - Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerde, diyalog kapsamının genişletilmesi için bir grup gazeteci ve akademisyen Diyarbakıra geldi.
     Diyarbakır Green Park Otelde başlayan Medya ve Ermenistan Türkiye İlişkileri konulu yuvarlak masa toplantısı 2 gün sürecek.
     Türkiyeden de çeşitli basın kuruluşları ve gazetecilerin de hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Erivan Basın Kulübü Başkanı Boris Navardian, Türkiye ile Ermenistan arasında yapılan protokollerin öldüğünü, artık faklı yolların denenmesi gerektiğini savunarak şöyle konuştu:
     Bu toplantıyı İstanbul ve İzmir dışında farklı bir ilde yapmamız gerektiğini düşünerek bu toplantıyı Diyarbakırda yapmaya karar verdik. Burada yapacağımız buluşma diyalog kapsamının genişletilmesi için en uygun yer
     Erivan Basın Kulübü Uzmanı ve aynı zamanda toplantıyı yöneten Haykak Arshamyan ise, Diyarbakırda bulunmaktan çok mutlu olduğunu ve bu toplantının Türkiye Ermenistan ilişkilerine yeni bir boyut kazandıracağına inandığını söyledi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Türkiyeli ve Ermenistanlı katılımcılar Diyarbakırda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER