Türkiye

Türkiye-Suriye sınırındaki orman yangını -Suriyenin İdlib kentinden Türkiyeye sıçrayan yangında 300 hektarlık ormanlık alan zarar gördü -Alevlerin evlere yaklaştığı Çabala köyünde yangının kontrol altına alındığı belirtildi


HATAY (A.A) - Suriyenin İdlib kentindeki ormanlık alandan Türkiyeye sıçrayan yangında 300 hektar ormanlık alan zarar gördü.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün öğle saatlerinde İdlibin Harabjoz köyündeki ormanlık alanda başlayan ve Hatayın Yayladağı ilçesinde 4 noktadan Türkiyeye sıçrayan yangın etkisini sürdürüyor.
     Yangında 300 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi. Öğle saatlerinde Çabala köyündeki çiftlik ve evlere kadar yaklaşan yangının bu bölgede kontrol altına alındığı belirtildi.
     Yetkililer yangının Yayladağı ilçe merkezinin güneyinde bulunan Dağardı bölgesine kadar ilerlediğini, burada etkisini devam ettirdiğini kaydetti.
     Yangına Hatay ve çevre illerden gelen 30 arozöz, 4 yangın söndürme helikopteri, 6 su tankı, 3 iş makinesi ve 180 kişilik ekiple müdahale ediliyor.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu - Abdulgafur Kılıç / Salim Taş / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tarkan Demir

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER