Türkiye

Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400üncü yılı -Hollandadan Kütahyaya gelen heyet, Yaratıcılık Köprüleri: Geleneksel Sanatlardan Yaratıcı Endüstrilere projesi kapsamında el sanatlarıyla ilgili inceleme yaptı (Fotoğ


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye ile Hollanda arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 400üncü yılı etkinlikleri kapsamında yürütülen proje çalışmalarına katılmak üzere Hollandadan Kütahyaya gelen heyet, el sanatlarıyla ilgili inceleme yaptı.
     Diplomatik ilişkilerin 400üncü yılı dolayısıyla gerçekleştirilen kültürel etkinlikler çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri ile Kültür ve Turizm bakanlıkları, Hollanda Tasarım Kurumunun (DDFA) destekleriyle Kültürlerarası İletişim Disiplinlerarası Sanat Derneğince Yaratıcılık Köprüleri: Geleneksel Sanatlardan Yaratıcı Endüstrilere başlıklı proje başlatıldı.
     Projeyle Türkiyenin geleneksel el sanatlarının, Hollandanın tasarımlarıyla bir araya getirilmesi amaçlandı.
     Kütahya, Eskişehir, Şanlıurfa ve Bursanın İznik ilçesindeki tasarım atölyelerini gezen Hollandalı tasarımcılar, bu kentlerde el sanatlarıyla ilgili incelemeler yürütüyor.
     Proje çalışmalarına katılmak üzere Hollandadan Kütahyaya gelen tasarımcıları, tarihi Keler Konağında kabul eden Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Hollanda arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 400üncü yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikleri önemsediklerini bildirdi.
     Çalışmaların en önemli ayağının, Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) gerçekleştirildiğini dile getiren İça, şöyle konuştu:
     Sanatla buluşturacak tasarım atölyeleri ve bu tür imkanları, üniversitemizdeki uzmanlar sağlayacak. Biz de Kütahyanın çinicilik ve geleneksel sanatlarına sahip çıkan yerel yönetimler olarak konuklarımızı ağırlıyoruz ve onlara destek olmaya çalışıyoruz. Bu proje kapsamında üretilen çalışmalar, 16 Ekimde Bahçeşehir Üniversitesinde sergilenecek. Kütahyanın adı ve yaptığımız çalışmalar da bu etkinlikte en güzel şekilde yer alacak.
     İça, konuklarına çini tabaklar hediye etti.
     Konuk heyet, daha sonra Kütahya Belediyesi El Sanatları Merkezi ile çini atölyelerinde incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER