Türkiye

Türkiye-Hırvatistan İşbirliği Toplantısı -EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu: Ana sektörler dışında turizm sektörü de iki ülke arasında karşılıklı geliştirilebilir bir sektör konumunda


İZMİR (A.A) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gökçüoğlu, ana sektörler dışında turizm sektörünün de Türkiye ile Hırvatistan arasında karşılıklı geliştirilebilir bir sektör konumunda olduğunu söyledi.
     EBSOda yapılan Türkiye-Hırvatistan İşbirliği Toplantısında konuşan Gökçüoğlu, odanın 67 farklı sektörde hizmet veren 5 bine yakın üyesinin bulunduğunu belirtti.
     İzmirin kimya, makine, demir çelik, tekstil, otomotiv sektörlerinde etkisi bulunan dünya markalarına ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Gökçüoğlu, Ana sektörler dışında turizm sektörü de iki ülke arasında karşılıklı geliştirilebilir bir sektör konumunda dedi.
     İzmirin EXPO 2020 adaylığı bulunduğunu da hatırlatan Gökçüoğlu, şöyle konuştu:
     İzmir, 11 üniversitesi, turizm tesisleri, doğası, sanayi sektörü gibi faktörleriyle aday kentler arasında avantajlara sahip. Hırvatistandan şehrimizi desteklemesini bekliyoruz. 2020 EXPOsunda yanımızda olursanız memnun olacağız. İzmir, 8 bin yıllık tarihiyle dünyada yeri olan bir kent. Kültürel ve tarihsel ortaklığımız olan Hırvatistan heyetini İzmirde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Temeli atılacak bağlantıların önemli iş ilişkileri ile sonuçlanacağını umuyorum. Hırvatistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin artmasına yönelik pozitif desteğe her zaman hazırız. İlişkileri artıracak fedakarca çalışmalara katılmaktan mutluluk duyacağız.
     Hırvatistan Ekonomi Odası Pula Eyaleti Odası Başkanı Jasna Jaklin Majetic ise güçlü bir ekonomik bölge olan İzmirin deneyimlerini tanımak için kenti ziyaret ettiklerini, Pulanın ise tersaneleriyle tanınan önemli bir bölge olduğunu anlattı.
     Heyette, çeşitli sektör ve kurumlardan temsilciler bulunduğunu belirten Majetic, İki bölge arasında ticari ve ekonomik işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Projelerimizi sunacağız. EBSO heyetini de odamızda ağırlamaktan mutluluk duyacağız dedi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER