Türkiye

Türkiye-Suriye sınırında orman yangını -Suriyenin Lazkiye bölgesinde dün kontrol altına alınan orman yangını, bu kez İdlip bölgesinde başladı -Türkiye sınırına yaklaşan alevler, Topraktutan Karakolunu tehdit ediyor (Fotoğ


HATAY (A.A) - Suriyenin İdlip kenti ormanlık alanında dün başlayan yangın etkisini arttırdı. Hatayın Yayladağı sınırına 250 metre kadar yaklaşan alevler, Topraktutan Karakolunu tehdit ediyor.
     AA muhabirinin Yayladağı Orman İşletme Şefliği yetkililerinden aldığı bilgilere göre, Lazkiye bölgesinde dün kontrol altına alınan orman yangını bu kez İdlip bölgesinde başladı.
     Dün öğle saatlerinde İdlipin Aynelbayda köyü yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan alevler, rüzgarın da etkisiyle yayıldı ve Türkiye sınıra dayandı. Suriye tarafından herhangi bir müdahalenin yapılmadığı alevler, Yayladağı Orman İşletme Şefliği ekiplerini harekete geçirdi.
     Ekipler, sınıra 250 metre uzaklıktaki yangına müdahale için 5 arazöz, 2 su tankı ve 1 iş makinesiyle hazır bekletiliyor. Yangının sınır noktasındaki Topraktutan Karakolunu tehdit ettiği kaydedildi.
     Yetkililer, yangının ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyelilerin Türkiyeye yoğun olarak geçtiği noktalarda başladığına dikkat çekiyor.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu
     Yayıncı: Tolga Özgenç

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER