Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Sorman: -Ülke genelinde tarımsal bir proje hazırlamaya çalışacağız. Tabii ki bunda en önemli olan üretim planlamasıdır


SİVAS (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Sorman, Ülke genelinde tarımsal bir proje hazırlamaya çalışacağız. Tabii ki bunda en önemli olan üretim planlamasıdır dedi.
     Sorman ile TZOB Yönetim Kurulu üyeleri Bekir Şinasi Özdemir ve Mustafa Hepokur, Sivas Ziraat Odasında gerçekleştirilen toplantıda, il ve ilçe ziraat odaları başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, tarım politikalarına nasıl bir yön verilebileceğiyle ilgili oda başkanlarının görüşleri soruldu.
     Sorman, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktarın direktifleri doğrultusunda tüm illeri dolaştıklarını belirtti.
     Tarımın sürdürülebilir hale gelmesi için yeni tarım politikalarına ihtiyaç olduğunu dile getiren Sorman, toplantılardan çıkan sonuçların rapor haline getirilip ilgili kuruluşlara iletildiğini söyledi.
     Dünyada tarımın artık stratejik bir sektör haline geldiğini vurgulayan Sorman, tarımın planlı ve programlı yapılmasının önemine dikkati çekti. Tarım politikalarına yeni yön vermek amacıyla TZOB olarak yeni politikalar ortaya koyacaklarını anlatan Sorman, Hükümet yetkililerinden başta Başbakanımız olmak üzere ilgili bakanlara bu politikalarımızı anlatarak, hem ülke ekonomisinin daha refaha çıkacağı hem de çiftçilerimize daha sürdürülebilir tarım yapabilme imkanının doğacağı inancındayız. Bu amaçla bu toplantıları düzenliyoruz diye konuştu.
     Sivastaki oda başkanlarının da görüşlerinin alınıp ilgili makamlara iletileceğini belirten Sorman, Ülke genelinde tarımsal bir proje hazırlamaya çalışacağız. Tabii ki bunda en önemli olan üretim planlamasıdır. Üretim planlamasının yapılması, tarımsal israfının önlenmesi ve çiftçinin gelirlerinin artırılması bu planda yer almaktadır dedi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER