Türkiye Wushu Taolu Şampiyonası

Türkiye Wushu Taolu Şampiyonası -Genç ve Büyükler Geleneksel ve Büyükler Modern Taolu Şampiyonası yarın Sakaryada başlayacak


SAKARYA (A.A) - Türkiye Wushu Taolu Genç, Büyükler Geleneksel ve Büyükler Modern Taolu Şampiyonası yarın Sakaryada başlayacak.
     Federasyonun 2013 faaliyetleri kapsamında yapılacak şampiyona öncesinde konuşan Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, şampiyonaya 300 civarında sporcunun katılımını beklendiklerini söyledi.
     Şampiyonada açılış töreninin 21 Mart Perşembe günü yapılacağını belirten Akyüz, yapılacak şampiyonanın Alanyada yapılan wushu sanda şampiyonasının tamamlayıcısı niteliğinde olduğunu kaydetti.
     Akyüz, wushu sporunun iki bölümden oluştuğunu belirterek, Bilindiği üzere wushu sanda ve taolu olarak iki bölümden oluşuyor. Burada yapılacak olan taolu, kareografik hareketlerin olduğu bölümüdür. Aslında bu dünyada en önemli ve zor olan bölümüdür. Görseli zengin olduğu için taolu wushu daha çok izleyici çektiği gibi diğer branşa göre daha hızlı yayılıyor dedi.
     Geleneksel ve Modern Taolu yarışmaların yapılacağını da kaydeden Akyüz, Gelenekselde, büyükler ve gençler kategorisinde yapılacak. Buradan alınacak sonuçlarla Romanyada yapılacak Avrupa Geleneksel Taolu Wushu Şampiyonasına katılacak takım oluşturulacak. Büyükler kategorisinde yapılacak Modern Taolu Wushu yarışmalarda ise Malezyada yapılacak Dünya Şampiyonasının takımını çıkaracağız. Aynı zamanda İslam Oyunlarında yarışacak takımı da burada belirleyeceğiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Türkiye Wushu Taolu Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER