Türkiye Tohumcular Birliği Genel Başkanı Ses:

Türkiye Tohumcular Birliği Genel Başkanı Ses: -Tohum sektörü şu anda ülke kalkınmasına çok ciddi boyutlarda destek vermekte


KONYA (A.A) - Türkiye Tohumcular Birliği Genel Başkanı Hakkı Şafak Ses, tohum sektörünün ülke kalkınmasına çok ciddi boyutlarda destek verdiğini söyledi.
     Ses, birliğin Konyada bir restoranda düzenlediği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, tohumculuk sektöründe faaliyette bulunan firmaların çoğunluğunun Konyada bulunması nedeniyle iftar programını burada düzenlediklerini belirtti.
     Henüz 4 yıllık genç bir teşkilat olduklarını ifade eden Ses, birliğin Türkiye topraklarında ekilen ve dikilen tüm bitkisel besin üretim materyallerini üreten, ithal eden ve pazarlayanların kurduğu bir birlik olduğunu dile getirdi.
     Konyanın Türk tohumculuk sektörüne fidan üretimi açısından büyük katkıda bulunduğunu aktaran Ses, şunları kaydetti:
     Tohum sektörü şu anda ülke kalkınmasına çok ciddi boyutlarda destek vermekte. Bu destek her geçen gün artan bir ivmeyle devam ediyor. Konyada yarın da temaslarımız sürecek. Düzenleyeceğimiz basın toplantısıyla Türk tohumculuğunun nereden nereye geldiğini anlatacağız. Tohumculukla ilgili kamuoyunda yanlış bilinen bir çok şehir efsanesi var. Türk tohum endüstrisinin sayılı bir noktada olduğunu rakamlarla açıklayacağız.
     Ses, kendilerini Konyada ağırlayan birlik üyelerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Türkiye Tohumcular Birliği Genel Başkanı Ses: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER