Türkiye Sakatlar Konfederasyonu

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arslanhan: -Engellilerin hayali ne yazık ki 3 yıl uzatıldı. Süre uzatılması olumsuz, cezai yaptırım ise olumlu bir gelişmedir


YALOVA (A.A) - Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Murat Arslanhan, 5378 sayılı Özürlüler Kanununda yer alan düzenlemelerin uygulanmasına ilişkin olarak verilen sürenin uzatılması hakkında,Engellilerin hayali ne yazık ki 3 yıl uzatıldı. Süre uzatılması olumsuz, cezai yaptırım ise olumlu bir gelişmedir dedi.
     Arslanhan, Yeni Yaşam Engelliler Derneği Lokalinde düzenlendiği basın toplantısında, 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı Özürlüler Kanunu ile illerdeki engellilerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik dönüşümü kamu kurum ve kuruluşlarının tam anlamıyla yerine getiremediğini belirtti.
     Buna karşın yollarda ve kamu binalarında engelliler için değişimi Yalovanın yaptığını ifade eden Arslanhan, şunları söyledi.:
     Engellilerin hayali ne yazık ki 3 yıl uzatıldı. Süre uzatılması olumsuz, cezai yaptırım ise olumlu bir gelişmedir. Kurulan komisyonun çok ciddi denetleme ve izleme yapması lazım. Denetleme sonucu ceza kesmeli. İyi niyetle bürokrat ya da siyasetçiler bu işi çözemeyeceği ortadır. Şimdiye dek ulaşılabilirliği en çok Yalova, Adapazarı, Alanya, Bursanın yaptığını görüyoruz. dedi.
     2005 yılında çıkarılan 5378 sayılı Özürlüler Kanununu ile dönüşüm için 7 yıllık süre verildiğini anımsatan Arslanhan, bu sürenin 7 Temmuzda dolduğunu belirterek,Buna rağmen süre uzatımı verildi ve komisyon kuruldu. Meclisten geçtiği için Türkiye Sakatlar Konfederasyonu olarak komisyon kuruldu. Uzatılan yıllar için komisyon bir yönetmelik hazırlayacak. Her bir yapılmayan çalışma için 5 bin ile 25 bin liralık ceza kesilecek. Ceza olması nedeniyle bundan sonra engellilerimiz için bir takım çalışmaların yapılacağını düşünüyoruzdiye konuştu.
    
     Muhabir: Nedim Güler / Metin Aktaş
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER