Türkiye Kamu

Türkiye Kamu-Senden Başbakanlığa 5 bin dilekçe


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Temsilciliği, 5 bin memurun kaleme aldığı dilekçeleri, Başbakanlıka gönderdi.
     Afyonkarahisarda ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla PTT Hizmet Binası önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen üyesi grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, Türkiyede, ekonomik alanda görülen haksızlıkların başında memur emeklilerinin yaşadığı dramın geldiğini iddia etti.
     Devlet memurlarının, çalışırken aldıkları maaş ile emeklilik maaşları arasında büyük farklılıklar olduğunu savunan Özsoy, bir memurun emikli olduğunda, çalışırken aldığı maaşın ancak yarısı kadar maaşa hak kazanabildiğini bildirdi.
     "Adalet istemek" adına toplandıklarını aktaran Özsoy, şunları söyledi:
     "Çalışırken brüt maaşları ve çalışma süreleri aynı olan bir memur ile işçinin emekli olması durumunda, işçi emeklisinin maaşı memur emeklisinden yüzde 15 ile yüzde 60 oranında daha fazla. İşçilerin çalıştıkları sürelerin tamamı kıdem tazminatına sayılıyor ama memurlara 30 yıldan fazla süre çalışırsan, ikramiye vermem deniliyor. Oysa emeklilikte yaş sınırı 65e çıkarıldı. Bir memurun emekli olabilmesi için en az 40-45 yıl çalışması gerekiyor. Böylece memurların en az 10-15 yılı, emekli ikramiyesi hesabında iç ediliyor. Sonuçta bir memur aynı şartlardaki bir işçiye nazaran yarı yarıya daha az emekli maaşı alıyor. Hükümetin, işçi-memur ayrımında yaşanan bu adaletsizliği görmesi için Türkiye çapında dilekçe kampanyası gerçekleştirdik."
     Konuşmanın ardından, Afyonkarahisardaki memurlardan alınan dilekçeler Başbakanlıka PTT kargo ile gönderildi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Deniz Açık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER