Türkiye Kamu

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Karadağ: -İletişim araçlarının artan etkisiyle çocuklarımızın sosyal çevresi kontrol edilemez hale geldi. Sağlıklı bir çevreden yoksun olan çocuklar üzerinde aile ve okulun verdiği eğitimin olumlu et


SİVAS (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, iletişim araçlarının çocuklar üzerindeki etkisinin arttığını, bu nedenle çocukların sosyal çevresinin kontrol edilemez hale geldiğini söyledi.
     Karadağ, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, kitle iletişim araçlarının bireyler, özellikle de çocuklar üzerindeki etkisinin günden güne arttığını belirtti. Yapılan bilimsel araştırmalarda çocukların eğitiminde öğretmelerin etkisinin azaldığının, kitle iletişim araçlarının etkisinin ise kat be kat attığının ortaya çıktığını vurgulayan Karadağ, İletişim araçlarının artan etkisiyle çocuklarımızın sosyal çevresi kontrol edilemez hale geldi. Sağlıklı bir çevreden yoksun olan çocuklar üzerinde aile ve okulun verdiği eğitimin olumlu etkisi yok olmaya başladı dedi.
     Çocuklarda model alarak öğrenmenin önemine dikkati çeken Karadağ, şunları kaydetti:
     Çocuklarımız yazılı ve görsel yayın organları vasıtasıyla izledikleri ünlülerin davranışlarını örnek almaktadırlar. Dolayısıyla söz konusu kişi ve kurumların da çocuklarımızın eğitiminde son derece dikkatli ve sorumlu davranmaları gerekmektedir. Bu çocuklar hepimizin. Gelin birlikte eğitelim. Çocuklarımıza kötü örnek olmayın gençlik sizi izliyor ve örnek alıyor, onlara iyi örnek olun. Biz eğitimcilerin yıllarca uğraşarak bin bir çaba ile 3-5 yılda kazandırdığımız doğru davranışları bir filmle 5 dakikada yol edilip, yerle bir edilmektedir. Unutulmamalıdır ki çocuklar bizim ayak izlerimizi takip ederler.
     Karadağ, medyanın daha dikkatli olmasıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğana, Milli Eğitim Bakanına ve RTÜKe mektup göndereceklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER