Türkiye Kamu

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Bacıoğlu: -Bir yıl içerisinde iğneden ipliğe her ürüne zam gelmiştir


ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, bir yıl içerisinde iğneden ipliğe her ürüne zam geldiğini iddia etti.
     Bacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında memur maaşlarının her geçen gün eridiğini öne sürdü.
     Bu yıl doğalgaz, elektrik, benzin ve gıda ürünlerine yapılan zamlar karşısında hayal kırıklığına uğrayan memurların kurban vecibelerini yerine getiremediğini öne süren Bacıoğlu, şunları kaydetti:
     Özellikle memur maaş zamlarının doğalgaz, benzin, et, kira, odun-kömür gibi ürünlere yapılan zamlara yetişememesi, kurban fiyatlarının memur maaşlarıyla karşılanamayacak seviyelere yükselmesi nedeniyle geçim sıkıntısı çeken memurlar bir çıkmazın içine girmişlerdir. Bir yıl içerisinde iğneden ipliğe her ürüne zam gelmiştir. Bu yılın ilk 9 ayı temel alındığında bile doğalgaza yüzde 30, benzine yüzde 15, mazota yüzde 14, kömüre de yüzde 10 zam gelmiştir. Dolayısıyla memurlarımızın alım gücü de azalmıştır. Bu nedenle memurlarımız her bayrama biraz daha zor şartlarda girmektedir. Geçtiğimiz yıla oranla kurban fiyatları fazla bir artış göstermemiş olsa da maaşlardaki erime, memurun kurban kesmesini imkansız hale getirmiştir.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER