Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Kumartaşlı: Terörden dolayı şehit olanların ailelerine iş imkanı sağlanacak


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, terörden dolayı şehit olanların ailelerine iş imkanı sağlanacağını bildirdi.
     Derneğin Dinar Şubesini ziyaret ederek, İlçe Temsilcisi Hasan Ceylan ile görüşen Kurmartaşlı, Ankarada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının şehit aileleri ve gazilere verdiği iftara katıldığını söyledi.
     İftarda, şehit aileleri ve gazilere verilen değerlerin, devletin en üst makamları tarafından dile getirildiğini anlatan Kumartaşlı, şöyle konuştu:
     Ankaradaki programda, şehit aileleri ve gazileri ilgilendiren kanun değişiklikleri hakkında bilgiler verildi. Biz de Afyonkarahisarda bulunan şubelerimize giderek konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunmaya başladık. Buna göre, terörden dolayı şehit olanların ailelerine iş imkanı sağlanacak. Silah kazası ve trafik kazalarında şehit olan askerlerin anne ve babalarından istenen maaş şartı da kaldırıldı. Bunların yanında, şehit anne ve babaların aldıkları aylıklar brüt 780 liraya çıkarıldı. Terör dışında yaralanan gazilerin ortez ve protez paraları artık devlet tarafından ödenecek. Terörden dolayı yaralanan er, erbaş ve gazilerin aylıklarında da 350 liraya kadar iyileştirme yapılacak. Terörden dolayı gazi olanların anne, baba ve çocuklarına Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından serbest dolaşım kartı verilecek.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER