Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün:

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün: -Türkiye genelinde toplam 10 milyon 400 bin emekli bulunuyor


ERZURUM (A.A) - Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Türkiye genelinde toplam 10 milyon 400 bin emeklinin bulunduğunu belirterek, Tüm emeklilerimizin yararlanacağı Ankarada kurulacak 110 kişilik misafirhanemizin temelini ekim ayında atacağız dedi.
     Ergün, derneğin Erzurum Şubesinin Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, derneğin yaklaşık 700 bin üyesinin bulunduğunu anımsatarak, Türkiyede, emekli, dul ve yetimlerin yüzde 7.7sinin örgütlü topluluğun içinde yer aldığını ifade etti.
     Dernek olarak yurt genelinde emekli, dul ve yetimlere hizmet götüren 97 şubelerinin bulunduğunu ifade eden Ergün, şöyle konuştu:
     Türkiye genelinde toplam 10 milyon 400 bin emekli bulunuyor. Sosyal güvencesi bulunan 23 milyona yakın çalışan var. Türkiyedeki çalışan sayısının 42 milyona çıkarılması gerekiyor. Dernek olarak önemli çalışmalara imza atıyoruz. Tüm emeklilerin yararlanacağı, Ankarada kurulacak 110 kişilik misafirhanenin temelini ekimde atacağız. Daha sonra, İstanbulda misafirhane kurulması için çalışmalara ağırlık vereceğiz. Derneğimizin çabalarıyla Konut Edindirme Yardımları (KEY) Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın ve hükümetin sağladığı katkıyla, aradan 15 yıl geçtikten sonra ödendi.
     Ergün, 20 yıl 3 ay süren intibak mücadelelerinin olumlu sonuçlandığını belirterek, kanunun 2 milyon 748 bin işçi ve 12 bin 70 civarında Bağ-Kur emeklisini ilgilendirdiğini söyledi.
     Emekliye seyyanen zam istediklerini, 2012de ocak ayında işçi ve Bağ-Kur emeklisinin yüzde 6.79 zam aldığını hatırlatan Ergün, şöyle devam etti:
     2010da Başbakanımıza çiçek takdim ettik. Sebebi, kanunun üzerinde bize zam verdi. Seyyanen 62 lira zam verdiler. Bize yapılan iyilikleri biliyoruz. İntibak yolumuz da 20 yıl 3 ay süren bir mücadeleydi. Vakti zamanında devrin başbakanları genel kurulumuza geldi. Söz vermesine rağmen yapmadılar. 20 sene 3 ay süren bu mücadele sonunda emeklinin evine toplam 2 milyar 800 milyon lira ek gelir girecek.
     Genel Başkan Ergün, emeklilere ilaç parası ve katkı payı gibi kesintilerin kaldırılmasını istediklerini ifade ederek, emeklinin hak ettiği konuma gelmesi için mücadelelerinin devam edeceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Gamze İspirli / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER