Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Suriyeliler için Adanada yapımı süren 13 bin kişi kapasiteli çadır kentte çalışmalar son aşamaya geldi -Vali Coş: -Temenni ediyoruz ki, Suriyede durum normale dönsün, oradaki insanların buray


ADANA (A.A) - Türkiyeye sığınan Suriyeliler için Adanada yapımı süren, 13 bin kişi kapasiteli çadır kentte çalışmalar sona aşamaya geldi.
     Vali Hüseyin Avni Coş, merkez Sarıçam ilçesine bağlı Buruk Mahallesi yakınlarında kurulan çadır kentte inceleme yaparak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
     Tespit ettiği bazı eksikliklerin giderilmesi için talimat veren Coş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çadır kentin bütün hazırlıklarının bitme noktasına geldiğini belirterek, küçük eksiklerin de birkaç güne kadar tamamlanacağını söyledi.
     Tüm ekiplerin tam kapasiteyle çalıştığını anlatan Coş, Burası sadece Suriyeli misafirlerimiz için değil, ileride İl Afet Acil Durum Müdürlüğünün kontrolünde bir alan olarak, Allah muhafaza bir sıkıntı veya doğal afet olduğunda, bir ihtiyaç halinde kullanılabilecek bir çadır kent yeri olarak altyapısı, elektriği, suyu, kanalizasyonu hazır vaziyette tutulacak dedi.
     Çadır kentte yaklaşık 13 bin kişinin ağırlanabileceğini ve ihtiyaç durumuna göre bu sayısının değişebileceğini belirten Coş, Temenni ediyoruz ki Suriyede durum normale dönsün, oradaki insanların buraya gelmeye ihtiyacı kalmasın. Ama bir ihtiyaç olduğunda da milletimiz ve devletimiz komşuluk ilişkilerinin, akrabalık hukukunun gereğini yerine getirmektedir diye konuştu.
     Vali Coş, çadır kente önümüzdeki hafta içinde Suriyelilerin kabul edilmeye başlanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık - Fatih Demirci
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER