Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Afşin Kent Konseyinin başlattığı Bir Yarayı da Sen Kapat kampanyası kapsamında temin edilen 500 soba, Hataydaki Suriyelilere gönderildi


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Afşin Kent Konseyinin başlattığı Bir Yarayı da Sen Kapat kampanyası çerçevesinde temin edilen 500 soba, Hataydaki Suriyelilere gönderildi.
     Kent Konseyi Başkanı Mevlüt Taşkale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerinde yaşanan iç karışıklık dolayısıyla Türkiyeye gelen Suriyeliler için yardım kampanyası başlattıklarını anımsattı.
     Afşinde toplanan yardımla alınan 500 sobanın ekipmanlarıyla birlikte Hataydaki Suriyelilere götürülmek üzere kamyona yüklendiğini ve aracın yola çıktığını ifade eden Taşkale, şöyle konuştu:
     Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve halkımız, Suriyeli kardeşlerimize yardım edebilmek için seferber oldular. Havaların soğumasıyla birlikte Suriyeli kardeşlerimizin soba ihtiyaçları da arttı. Biz de bu nedenle soba yardımı yapma kararı aldık. 500 adet sobayı borularıyla birlikte kardeşlerimize yolladık.
     Daha önce de kampanya kapsamında Kahramanmaraştaki çadır kente bir kamyon hazır yatak gönderdiklerini hatırlatan Taşkale, Afşinlilerin Suriyeliler için seferber olduğunu kaydetti
    
     Muhabir: İdris Aydın / İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER