Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Hatayda etkili olan sağanak nedeniyle, Yayladağı ilçesindeki Suriyelilerin kaldığı çadır kentlerde önlemler alındı -Kamp içerisine yağmur suyu kanalları açılırken, çadırların üzerine su geçirmez


HATAY (A.A) - Hatayda etkili olan sağanak nedeniyle Yayladağı ilçesindeki Suriyelilerin kaldığı çadır kentlerde önlemler alındı. Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve çadırlarda kalan Suriyelilerin bulunduğu kamp içerisine yağmur suyu kanalları açılırken, çadırların üzerine su geçirmez brandalar serildi.
     Hatayda 3 gündür etkili olan yağış, öğle saatlerinde şiddetini arttırdı. Çadır kentlerde kalan Suriyelilerin, yağışlardan olumsuz etkilenmemesi için Yayladağı Kaymakamlığı ve Türk Kızılayı ekipleri tarafından önlemler alındı.
     Bu kapsamda görevliler tarafından tüm çadırların üzerlerine su geçirmeyen brandaların açıldığı, iş makineleri tarafından kamp içerisindeki su kanallarının genişletildiği ve yağmur suyu kanallarının açıldığı öğrenildi.
     Suriyelilere, önümüzdeki günlerde Yayladağı Kaymakamlığı tarafından, şemsiye, bot ve ceket gibi kışlık giysi ve eşya verileceği öğrenildi.
     Bu arada kampta kalan Suriyelilerin, yağışlar nedeniyle çadırlarından çıkmadığı gözlendi.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER