Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar

Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar -Hollandadan gelen patriot hava savunma sistemlerini taşıyan gemi, yükünü indirmeye başladı


HATAY (A.A) - Hollanda hükümeti ve meclisinin daha önce NATOnun talebi doğrultusunda gönderilmesine onay verdiği, Türkiyenin Suriye sınırına konuşlandırılacak patriot hava savunma sistemlerini taşıyan gemi, İskenderun Limanında yükünü indirmeye başladı.
     Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan Cebelitarık bandralı Louise Russ adlı 18 bin grostonluk 174 metre uzunluğundaki gemi, İskenderun Körfezindeki iki günlük bekleyişinin ardından İskenderun Limanına yanaştı.
     Hollandadan yüklenen yaklaşık 160 askeri araçla içerisinde silah ve teçhizatların bulunduğu 60 konteyner, sıhhiye yardım ve bakım ekiplerinin bulunduğu gemiden tahliye işlemleri başladı.
     NATO üyesi olan Türkiye bu konuda ittifak içerisindeki ortaklarından talepte bulunmuş ve ardından Almanya, Hollanda ve ABD Türkiyeye ikişer patriot füze bataryası göndermesi kararlaştırılmıştı.
     Almanyadan gelen patriot füzelerinin Kahramanmaraşa, Hollandadan gelen patriot füzelerinin Adanaya, ABDden gelecek olanların ise Gaziantepe konuşlandırılacağı bildirilmişti.
     Almanyadan gelen patriot hava savunma sistemlerini taşıyan Danimarka bandralı Suecıa Seaways adlı 24 bin grostonluk gemi, dün yüklerini boşattıktan sonra İskenderun Limanından ayrılmıştı.
     Limana indirilen askeri araçların ve içerisinde silah ve teçhizatların bulunduğu konteynerlerin büyük bir kısmı karayoluyla Kahramanmaraşta bulunan Gazi Kışlasına götürülmüştü.
    
     Muhabir: Ömer Soylu-İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER