Türkiyenin Kazak sanat elçileri

Türkiyenin Kazak sanat elçileri -Kazakistandan gelen 29 kişilik heyet, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Türk kültürü ve sanatını öğreniyor -Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Eroğlu: -"Onları sanat elçile


ANTALYA (A.A) - Doğu Kazakistan Devlet Üniversitesi Sanat Fakültesinde öğrenim gören 29 yüksek lisans öğrencisi, Türk kültürünü ve sanatını tanımak için Antalyaya geldi.
     Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınlardan oluşan 29 kişiden oluşan heyetin 3 hafta boyunca üniversite bünyesinde çeşitli bölümlerde eğitim çalışmalarına katılacağını söyledi.
     Heyetin sanat alanları, eğitimler, müfredat, kültürel etkinlikler konularında derslere katılacaklarını dile getiren Eroğlu, "Öğrencilere burada Türk kültürünü ve sanat eserlerini tanıtacağız, uygulamaları göstereceğiz. Onları sanat elçilerimiz olarak kabul ettik, ülkemizin sanat ve kültürünü kendi ülkelerinde tanıtacaklar" dedi.
     Aktivitelerin üniversiteler arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini vurgulayan Eroğlu, Akdeniz Üniversitesi olarak bu tür etkinliklere sıcak baktıklarını, yakın bir zamanda üniversitelerinden bir heyetin de Kazakistana gidip, oradaki sanat eserlerini inceleyebileceğini kaydetti.
     Kazakistandan gelen Ceksembaeva Simbat ise Türk el sanatlarını, Anadolu kültürünü çok merak ettikleri için Antalyaya geldiklerini söyledi. Sanat eserlerini inceleyip, öğrenmek istediklerini belirten Simbat, "Burada gördüğümüz birçok eser Kazakistanda yok. Bunları öğrenip, kendi ülkemizde de yapmak istiyoruz. Çok hoş çalışmalar var. Türkiyenin gönüllü sanat elçileri olmayı seve seve kabul ediyoruz" diye konuştu.
     Kazakistanda ebru sanatının olmadığını anlatan Simbat, suyun üzerinde yapılan desenin kağıt ya da kumaş üzerine işlenmesini çok ilginç bulduklarını dile getirdi. Ayrıca tahta üzerinde yakma işlemi ile şekiller yaptıklarını da ifade eden Eroğlu, "Burada sanatın farklı alanlarını görüyoruz, öğreniyoruz. Her malzemeden bir sanat eserinin ortaya çıkabileceğini keşfediyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Türkiyenin Kazak sanat elçileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER