Türkiyenin en temizi: Denizli

Türkiyenin en temizi: Denizli -Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan: Türkiyenin en temiz kenti yarışmasında Denizli Belediyesinin birinci olmasından mutluluk duyduk


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiyenin en temiz kenti yarışmasında Denizli Belediyesinin birinci olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
     Zolan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bugün açıkladığı Temiz Türkiyem Yarışmasında nüfusu 50 bin ve 750 bin arasında olan belediyeler kategorisinde Denizlinin birinci olduğunu hatırlattı.
     Türkiyenin en temiz kenti yarışmasında Denizli Belediyesinin birinci olmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Zolan, Denizlide yapmış olduğumuz hizmetin karşılığı olarak görüyoruz. Denizlililer adına onurluyuz, gururluyuz. Onlar adına bu akşam İstanbulda ödülü alacağız. Denizli artık fark ediliyor. Denizlinin geldiği nokta çok güzel boyutta. Yapılan işlerin başkaları tarafından dışarıdan da tespit edilmesi ve görülüyor olması aslında çok yerinde. Demek ki doğru işler yapıyoruz dedi.
    
     -Kişi başına düşen yeşil alan-
    
     Zolan, belediye olarak çevreye duyarlı çalışmalara devam edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Denizli Belediyesi, atık su arıtmasıyla birçok ile örnektir. Arıtılan suda balık yaşıyor ve 1. sınıf tarımsal sulama suyu olarak kullanılıyor. Belediye bugün çöpten elektrik üretiyor. Önceden çöp dağlarında patlama olurdu. Şimdi biz o gazdan 3 bin konutun elektriğini karşılayacak elektrik üretiyoruz. Çöpleri evimizde ayrıştırılmış şekilde topluyoruz. Kişi başına düşen 10 metre kare yeşil alanla Avrupa standartlarının üzerindeyiz. Pil ve atık yağların toplanması konusunda da çok iyiyiz. 100 yılın alt yapı çalışmasıyla en temiz suyu musluklarımızdan akar duruma getirdik. İnsanlarımızın ve tüm canlıların daha sağlıklı ortamda yaşaması adına en büyük sorumluluğumuz olarak bunu yapıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Türkiyenin en temizi: Denizli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER