Türkiyedeki yabancı basketbolcular

Türkiyedeki yabancı basketbolcular -TOFAŞın başarılı oyuncusu Heytvelt: -Hem takımıma katkıda bulunmak hem de basketbolumu ilerletmek istiyorum


BURSA (A.A) - Vedat Yücebaş - Daha önce OYAK Renaultta forma giyen TOFAŞın başarılı oyuncusu Joshua Heytvelt, hem takımına katkıda bulunmayı hem de basketbolunu ilerletmeyi hedeflediğini söyledi.
     ABDli oyuncu Heytvelt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce kolejden mezun olduktan sonra ilk çaylak sezonunda OYAK Renaulta geldiğini, 2 sezon Avrupada forma giydikten sonra Türkiye liginin çok yarışmacı ve üst düzey bir lig olması nedeniyle TOFAŞın teklifini kabul ettiğini belirtti.
     TOFAŞın hedeflerinin büyüklüğünün ve Türk basketbolunun Avrupada üst sıralarda yer almasının, yeniden Türkiyeye gelmesinde önemli etken olduğunu vurgulayan Heytvelt, Türkiyeye ilk gelişimde ülke hakkında hiçbir şey bilmediğim için bazı soru işaretleri vardı kafamda. Ancak şehri ve Türkiyeyi tanıdıkça bu soru işaretleri kalktı. Avrupada ve Türkiyede oynamak tecrübeme olumlu katkı yaptı diye konuştu.
     Heytvelt, basketbol oyun anlayışının kazanmak üzerine olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Hem takımıma katkıda bulunmak hem de basketbolumu ilerletmek istiyorum. Hedefi olan bir takımda oynuyorum ve bu hedefleri yerine getirmek için çok çabalamamız gerekiyor. Bireysel hedefim de basketbolumu ilerletmek ve bu sayede daha fazla para kazanmak.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Türkiyedeki yabancı basketbolcular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER