Türkiyede Yüksek Din Öğretimi Çalıştayı

Türkiyede Yüksek Din Öğretimi Çalıştayı -NEÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şeker: Donanımlı din adamları yetiştirip, yetişenleri dünyanın dört bir tarafına yönledirmediğimiz sürece, insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayamayız


KONYA (A.A) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Donanımlı din adamları yetiştirip, yetişenleri dünyanın dört bir tarafına yönledirmediğimiz sürece, insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayamayız dedi.
     TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Konyada bir otelde düzenlenen toplantıda, Türkiyede Yüksek Din Öğretimi Çalıştayının gençlerin geleceği ve insanlık adına çok önemli olduğunu söyledi.
     Gelişen bilişim ve iletişim teknolojileri sayesinde iyilik ve güzelliklerin yayıldığını, diğer taraftan da insanların inanç ve değerleri arasındaki köprülerin yıkıldığını anlatan Öksüz, şunları kaydetti:
     Hayat ile değerleri arasındaki köprüleri yıkılan insanlık giderek sekülerleşiyor. Bu durumdan en çok etkilenen kesimlerin başında geliyoruz. Dünyevileşen, yalnızlaşan ve hazcılığa gark olan nesillerin yetişmesinde üniversitelerimize olduğu kadar sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düşüyor. Çalıştayda ele alınan başlıkları, hayatın ihyası ve yeniden inşası adına önemsiyorum. Din eğitimi ve öğretiminin yıllardır engellendiği veya kısıtlandığı dönemler geride kaldı. Bundan sonra yapılması gereken din eğitimi ve öğretimi alanında kalite ve verimliliğin artırılması olmalıdır. TİMAV olarak çalıştay sonuçlarının hayata geçirilmesi adına konunun takipçisi olacağız.
     NEÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şeker ise ülke olarak bir çok güzel gelişme yaşadıklarını, yaşanan güzelliklerden eğitim ve üniversite camiasının da payını aldığını vurguladı.
     İlahiyat fakültelerinin 50. kuruluş yıl dönümünde düzenlenen Yüksek Din Öğretimi Çalıştayının yaşanan güzel gelişmelerden biri olduğunu aktaran Şeker, Fakültemiz ve TİMAVa böyle güzel bir konuda çalıştay gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar ülkemiz ve insanlık adına ihtiyaç duyulan nitelikli insanların yetişmesine katkıda bulunacaktır. Donanımlı din adamları yetiştirip, yetişenleri dünyanın dört bir tarafına yönledirmediğimiz sürece insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayamayız diye konuştu.
     Yüksek Din Öğretimi Çalıştayı Koordinatörü Doç. Dr. Muhiddin Okumuşlar ise yapılan çalışmanın yüksek din öğretimi yapan ilahiyat ve benzeri fakülteler için önemli bir yol haritası olduğunu, çalıştayda öne çıkan başlıkların ve elde edilen verilen geliştirilmesi için çaba sarf edeceklerini vurguladı.
     Bu arada, NEÜ İlahiyat Fakültesi ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) işbirliğiyle düzenlenen Türkiyede Yüksek Din Öğretimi Çalıştayının sonuç bildirgesi açıklandı. Çalıştayın sonuç bildirisinde yer alan bazı başlıklar ise şöyle:
     -Türkiyede yüksek din öğretimi yapan fakültelerin program çeşitliliği, akademik yapı ve öğretim programlarını geliştirmesi gibi yönlerden önemli sorunları bulunmaktadır.
     -Öğretim dili Türkçe olmalı ve yüzde 30 Arapça ders zorunluluğundan vazgeçilmeli.
     -Fakültelerin ve programların müfredatları hazırlanırken ders isimleri ve içerikleri, istihdam alanlarının ihtiyaçlarına göre belirlenmeli.
     -İlahiyat Bilimleri Fakültesi ismi İlahiyat Fakültesi olarak değiştirilmeli.
     -Lisans üstü çalışmaları için Din Bilimleri Enstitüleri kurulmalı.
    
     Muhabir: Mümin Altaş / Murat Aslan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Türkiyede Yüksek Din Öğretimi Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER