Türkiyede öğrendikleriyle Somalide hayat kurtaracaklar

Türkiyede öğrendikleriyle Somalide hayat kurtaracaklar -Somalili 2 doktor ve 2 hemşire, Kayseride yenidoğan yoğun bakım ünitesinde eğitim görüyor -Benadir Üniversitesinden Dr. Fadime Şafi: -Somalide yenidoğan yoğun bakım ünitesi


KAYSERİ (A.A) - Mustafa Yıldız - Somalili 2 doktor ve 2 hemşire, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın ve Çocuk Hastalıkları Kliniği Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde eğitim görüyor.
     Somali-Türkiye Karşılıklı Tıp Eğitimi Projesi kapsamında, Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu ve Başbakanlık Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliği ile Kayseriye gelen Dr. Şafi Muhammed Cemal, Dr. Fadime Şafi, hemşireler Fadime Abdi ve Habibe Abdurrahman, yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki bebeklere uygulanan tedavi teknikleriyle ilgili bilgi alıyor.
     Ünite sorumlusu uzman Dr. Bilin Çetinkaya Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Somaliden 2 doktor ve 2 hemşirenin bilgi ve deneyimlerini artırmak için aralarına katıldığını belirtti.
     Yeni doğan bebeğin bakımı konusunda Somali ekibine bilgi verdiklerini anlatan Çakmak, Arkadaşlarımız, bu süreçte edindikleri bilgileri kendi ülkelerinde umarım kullanabilir, oradaki bebeklere faydalı olur. Biz de buna katkı sağlayabilirsek mutlu oluruz dedi.
    
     -Türkiyede öğrenip, Somalide hayat kurtaracaklar-
    
     Somali Benadir Hastanesinden Dr. Şafi Muhammed Cemal de, Buraya, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde 5 ay sürecek eğitim için geldik. Burada çok şey öğreniyoruz. Doktorlar bize çok yardımcı oluyor. Burada olmaktan çok mutluyum. Her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum diye konuştu.
     Benadir Üniversitesinden Dr. Fadime Şafi ise yeni doğan bakımı konusunda bilgi almak için Türkiyeye geldiğini belirterek, Somalide yenidoğan yoğun bakım ünitesi olmadığı için prematüre doğan bebekler ölüyor. Buraya, ülkemin insanlarına yardım edebilmek için geldim. Ünitedeki doktorlar bize çok şey öğretiyor. Onlara teşekkür ediyorum dedi.
     İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya da Somaliden gelen sağlık çalışanlarına yaklaşık 5 ay eğitim vereceklerini belirtti.
     Somalili 12 sağlık çalışanının da İzmirde eğitim gördüğünü ifade eden Öksüzkaya, Çok sayıda sağlık personeli, Türkiyede eğitim almak için talepte bulunuyor. Mezun oldukları okullardan aldıkları başarı puanına göre bu personel seçiliyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Türkiyede öğrendikleriyle Somalide hayat kurtaracaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER