Türkçülük Günü

Türkçülük Günü -Sivas Belediye Başkanı Ürgüp, Tarihin sayfalarına adını altın harflerle yazdıran Türk milleti, dünya durdukça varlığını sürdürecektir


SİVAS (A.A) - Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Tarihin sayfalarına adını altın harflerle yazdıran Türk milleti, dünya durdukça varlığını sürdürecektir dedi.
     Ürgüp, 3 Mayıs Türkçülük günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyetinin temelini Milli Mücadelenin oluşturduğunu ifade etti. Milli Mücadelenin ruhunun ise Türk milliyetçiliği olduğunu belirten Ürgüp, şunları kaydetti:
     Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, yeni kurduğu Cumhuriyette millet olarak Türklüğü, devlet olarak da Türk devleti vurgusunu ön plana çıkarıyordu. Hatta bir sözünde Bana olağanüstülük atfetmeyiniz. Yaratılışımdaki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır diyerek yeni kurduğu devletin felsefesini özetliyordu. Türk kelimesi ırkçı görüşle ele alınmamış bin yıllık kardeşliğin verdiği duygular işlenerek Misakı Milli sınırları içerisinde yaşayan ve kendini Türk hisseden herkes Türk vatandaşı olarak kabul edilmiştir. 3 Mayıs yeryüzünde Allahın nizamının bekçileri olan Türk milletinin yeniden diriliş günüdür. Tarihin sayfalarına adını altın harflerle yazdıran Türk milleti dünya durdukça varlığını sürdürecektir. Kimliğimizi silmeye ve unutturmaya Allahın izniyle kimsenin gücü yetmeyecektir.
     (MSÖ-EMN)
<< Önceki Haber Türkçülük Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER