Türkçe öğrenen yabancı üniversite öğrencileri Kastamonuda

Türkçe öğrenen yabancı üniversite öğrencileri Kastamonuda


KASTAMONU (A.A) - Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu Programı kapsamında, yabancı üniversitelerde eğitim gören 25 öğrenci Kastamonuya geldi.
     Moğolistan, Rusya, Ukrayna, Romanya, Makedonya, Pakistan, Mısır, Ürdün, Fas, Yemen, İran, Gürcistan, Bosna Hersek ve Kazakistanın da aralarında bulunduğu 44 ülkedeki Türkoloji bölümünde okuyan ve Türkiyeye gelen 244 öğrenciden 25i, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydını makamında ziyaret etti.
     Gençlere üniversite hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Aydın, Türkiyenin zengin kültürüyle dilinin tanıtılıp yaygınlaştırılmasında önemli bir görev üstlenen Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte bu misyonun bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
     Aydın, Sizler farklı coğrafyalardan ülkemize geldiniz. Eminim ülkemizi çok seveceksiniz. Beş gün boyunca çok güzel programlar hazırladık. Eminim aranızdan bizim üniversitemizde okumak isteyen arkadaşlar çıkacaktır. Sizi üniversitemizde öğrenci olmaya davet ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Yaşar Kuru-Esra Karamuk / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER