Türk

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay: Bu hafta Sayın Başbakanla görüşmemiz gerekiyor Bir iki konuda anlaşamadığımız konular var


AYDIN (A.A) - Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, Bu hafta Sayın Başbakanla görüşmemiz gerekiyor, bir iki konuda anlaşamadığımız konular var dedi.
     Atalay, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar ile birlikte Türk-İş Aydın İl Temsilciliği ve Tes-İş Aydın Şubesini ziyaret etti.
     Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalayın Aydına sık sık gelmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Türk-İş Aydın İl Temsilcisi ve Tes-İş Aydın Şube Başkanı Mustafa Aydın, İşçi arkadaşlarımızı mutlu ettiniz. Sıkıntılarımız malum. Dilimizin döndüğü kadar söylemek istiyoruz. Sizlerle birlikte bunları paylaşmak niyetindeyiz dedi.
     Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay ise Türkiyenin üstünde kara bulutlar dolaştığını, şehit haberlerinin canlarını yaktığını ifade etti.
     Çalışanlar olarak da sıkıntılarımız var diyen Atalay, 50 yıllık yasa ile idare edildiklerini savunarak şöyle konuştu.
     Son 3 yıldır Sendikalar Yasasının değişmesi sonrasında 30a yakın toplantılar yaptık. Büyük bölümünde örtüşen noktalar var. Kanun 01.01.2012de çıkması gerekirken çıkmadı. Peki ne oldu- 1132 işyerinde 240 bin işçi sözleşme yapamıyor bu sebepten. Sendikaların ana görevi sözleşme yapmak. Bin 200 işyerinde sıkıntılar olmaya başladı. Sendika temsilciliklerini kapatmaya başladılar. Şimdi de 200 bin kamu işçisinin sözleşme durumu var. Takriben 460 bin civarında örgütlü işçiler sözleşme yapamıyor. Defalarca toplantı yapıldı. Umuyorum bu hafta sayın Başbakanla görüşmemiz gerekiyor. Bir iki konuda anlaşamadığımız konular var. 34 iş kolunda Türk-İş olarak yetkiliyiz. DİSK 7, HAK-İş 6 tane konuda örgütlü. İşveren eliyle kurulan sendikalar da var. Ahbap çavuş ilişkisiyle yol almaya çalışanlar var.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER