Türk zeytin ve zeytinyağı Irakta tanıtıldı

Türk zeytin ve zeytinyağı Irakta tanıtıldı -Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkan Yardımcısı Er: -Irak, sofralık zeytin ihracatında Almanyadan sonra ikinciliğe, zeytinyağında ise dördüncülüğe yükseldi


İZMİR (A.A) - Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Başkan Yardımcısı Davut Er, Irakın sofralık zeytin ihracatında Almanyadan sonra ikinci, zeytinyağında ise dördüncü sıraya yükseldiğini bildirdi.
     Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Iraka olan zeytin ve zeytinyağı ihracatını artırmayı hedefleyen ZZTK, Erbilde 26-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenen fuara katıldı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen ZZTK Başkan Yardımcısı Davut Er, bu yıl üçüncü kez katıldıkları Agrofood-Irak Fuarına Türk şirketlerinin büyük ilgi gösterdiğini belirtti.
     Türk zeytin ve zeytinyağının, Iraklıların damak tadına uygun olduğunu dile getiren Er, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     Iraka olan zeytin ve zeytinyağı ihracatında son yıllarda önemli artışlar kaydedildi. Iraka olan zeytinyağı ihracatında, 2011-2012 sezonunda miktarda yüzde 19, değerde ise yüzde 9 oranında artış yaşandı. Aynı ülkeye yönelik sofralık zeytin ihracatımız ise miktarda yüzde 22,4 değerde ise yüzde 28,7 oranında artış göstererek 27 milyon 320 bin dolara ulaştı. Irak, sofralık zeytin ihracatında Almanyadan sonra ikinciliğe, zeytinyağında ise ABD, Suudi Arabistan ve Japonyadan sonra dördüncülüğe yükseldi. Önümüzdeki 3 yıllık süreçte Iraka zeytin ve zeytinyağı ihracatımızı iki kat arttırmayı hedefliyoruz.
     ZZTK Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kadri Güneş ise Suriyeden ürün temin eden Iraklı ithalatçıların bu ülkedeki kargaşa ortamından dolayı Türkiyeye yöneldiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Türk zeytin ve zeytinyağı Irakta tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER