Türk Sağlık

Türk Sağlık-Sen, Odabaşa uygulanan şiddeti kınadı


KONYA (A.A) - Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yönetici olan Prof. Dr. Dursun Odabaşın makamında darp edilmesini kınadıklarını ifade etti.
     Başkan Olgun, sağlık camiasına bir saldırının daha gerçekleştirildiğini belirtti.
     Sağlıkta çözülmesi gereken en önemli sorunlardan birinin şiddet olduğunu dikkati çeken Olgun, Resmi verilere göre Mayıs-Ekim 2012 tarihleri arasında 2 bin 94 sözel şiddet, 990 fiziksel şiddet olmak üzere toplam 3 bin 84 şiddet olayı gerçekleşmiştir. Sağlık Bakanlığının hukuk birimlerine 2 bin 106, adli mercilere de bin 982 olayın intikal ettirilmiştir dedi.
     Resmi verilere ve araştırma sonuçlarına bakıldığında şiddetin ulaştığı boyutların gözler önüne geldiğini ifade eden Olgun, şunları kaydetti:
     TBMMde bile sağlık çalışanlarına şiddeti araştırma komisyonu kurulması bu konunun tüm anlamıyla bir memleket meselesi haline geldiğini de göstermektedir. Ne yazık ki ortada böylesine bir sorun varken, şiddeti önleyici ve caydırıcı ceza ve tedbirlerin yürürlüğe girmesi her geçen gün geciktikçe sağlık çalışanları yeni şiddet olayları ile karşı karşıya kalmaktadır. Türk Sağlık-Sen olarak tekrardan Odabaşa geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu vahşeti kınıyor ve sorumluların bir an önce cezalandırılmasını talep ediyoruz.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER