Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü -YAÜ Rektörü Prof. Dr. Eruslu, mesaj yayımladı


YALOVA (A.A) - Yalova Üniversitesi (YAÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Eruslu, mesajında, polis teşkilatının hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, mesai gözetmeksizin, halkın can ve mal güvenliğini sağlayarak, kanunların kendilerine verdiği yetki ve görev kapsamında kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirtti.
     Emniyet teşkilatının, başarılarla dolu 168 yılı geride bırakmanın haklı gururunu yaşadığını dile getiren Eruslu, şunları kaydetti:
     "Bundan 168 yıl önce halkın can ve mal güvenliğini huzur ve sükununu sağlamak amacıyla kurulan polis teşkilatı, en zor ve sıkıntılı anlarında milletiyle kucaklaşmıştır. Türkiyenin birlik ve beraberliği için görevini aksatmadan, bu uğurda can vermiş, şehit düşmüş ve ailelerinden ayrı kalmıştır. Ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan huzur ve sükunun sağlanmasını, hür ve serbest ortamın sürdürülmesini temin etmek polisimizin görevleri arasındadır. Polis Haftasını bu duygu ve düşüncelerle kutluyorum. Görevlerini yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor; tüm emniyet mensuplarımıza, aile fertleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı, mutlu ve başarı dolu bir hayat diliyorum."
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER