Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü -Vali Balkanlıoğlu: Artık, polisimiz dünyada birçok açıdan örnek gösterilir hale geldi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türk polisinin dünyada birçok açıdan örnek gösterilir hale geldiğini söyledi.
     Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Hükümet Konağı yanındaki otoparkta "Polis Sergisi" açıldı.
     Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen serginin açılışının ardından stantlar gezildi.
     Asayiş, Toplum Destekli Polis, Bilgi İşlem Muhasebe, Olay Yeri İnceleme, Tem Güvenlik, Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlar, Eğitim Şube Müdürlüğü, Polis Meslek Yüksek Okulu, Trafik ve Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği stantlarını gezen Balkanlıoğluna ve protokol üyelerine görevliler tarafından çeşitli bilgiler verildi.
    
     -Polisimiz sayesinde evlerimizde oturuyoruz-
    
     Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk polisiyle gurur duyduklarını kaydetti.
     Geçen yıl da böyle bir sergi gezdiklerini ancak her sene polisin imkan ve kabiliyetlerinin arttığını ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     "Artık, polisimiz dünyada birçok açıdan örnek gösterilir hale geldi. Geçmişte birçok seminere katıldım. Katıldığım emniyet seminerlerinin başkanları ve eğiticileri ülkemiz dışından kişilerdi. Şimdi, devir değişti. Dünyanın dört bir tarafından eğitim almak için bize gelenler var. Polisimiz sayesinde huzurlu, emniyetli ve yarınından emin şekilde evlerimizde oturuyoruz. Bu kutsal görevi, üstlenerek gece gündüz demeden canları pahasınca çalışan polislerimize teşekkür ediyorum."
     Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, Türkiyedeki her sektördeki güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek, emniyet teşkilatında da güçlenmenin, büyümenin ve gelişmenin yaşandığını vurguladı.
     Açılışa, Balkanlıoğlunun eşi Esma Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müjdat Karagöz ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Canan Tükelay / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER