Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı -AK Parti Samsun Milletvekili Demir ve Yeni mesaj yayımladı


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir ile Ahmet Yeni Türk Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Demir, mesajında, 10 Nisan 1845te kurulan Emniyet Teşkilatının 168 yıldır gurur kaynağı olduğunu, önemli bir görevi üstlenerek iç güvenliğin, huzur ve asayişin güvencesi haline geldiğini ifade etti.
     Türk Polis Teşkilatının güçlü yapısı, uzmanlaşmış kadrosu, her türlü teknik imkanı ile ülkenin dört bir yanında güven ve huzur ortamını sağladığını belirten Demir, mesajında şunları kaydetti:
     "Kuruluşundan bu yana günün şartlarına göre kendini yenileyen Türk Polis Teşkilatı, teknolojik gelişmeleri de bünyesine ekleyerek dünya ile yarışır hale gelmiştir. Emniyet mensuplarının vatan, millet için yaptığı takdire şayan çalışmalar, herkese güven vermektedir. Bir ülkenin güvenliği, vatandaşlarının huzur içerisinde yaşamını ikame ettirmesi, güvenlik birimlerimizin başarılı, fedakarca çalışmaları ile sağlanabilmektedir. Halkından gerekli desteği alan polis teşkilatımız gurur kaynağımız olmuş ve olmaya da devam edecektir. Türk Polis Teşkilatı, kuruluşundan bu yana günün şartlarına göre kendini yenilemiş, teknolojik gelişmeleri de bünyesine ekleyerek dünya ile yarışır hale gelmiştir. Teşkilatımızın başarılı çalışmaları birçok ülkenin ilgili kuruluşlarınca da takip edilmiş, örnek gösterilmiştir. Gelişen dünya ile suç çeşitleri artmış, yeni önlemlerin alınmasına da gereksinim duyulmuştur. Bu süreçte emniyet teşkilatımız her zaman hazırlığını zamanında yapmış, suçludan bir adım önde olmayı başararak önleyici hizmetlerde büyük başarılar sağlamıştır. Özellikle önleyici emniyet tedbirlerinin alınmasında çeşitli suçların önüne geçen polis teşkilatımız, toplum destekli polis uygulaması ile halkıyla kenetlenmiştir. Delilden suçluya ulaşılması sürecinde gerekli başarının gösterilmesi hem yargılama sürecine büyük kolaylık sağlamış, hem de suçluların kısa sürede tespitine olanak vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle her yönüyle medarı iftarımız olan Türk Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yıl Dönümünü en içten dileklerimle kutlarım."
    
     -Yeninin mesajı-
    
     AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, mesajında, 168 yıl önce, vatandaşların huzur ve güvenliğini temin etmek amacıyla kurulan Polis Teşkilatının, kamu düzeninin sağlanması, güven ve barış ortamının devamı için, hizmet kalitesini her geçen gün daha da geliştirdiğini vurguladı.
     "Mesai mefhumu gözetmeden, önemli ve zor bir görevi ifa eden Polis Teşkilatımız, üzerine düşen sorumlulukları özveriyle yerine getirmektedir" diyen Yeni, şöyle devam etti:
     "Polis teşkilatımız, hırsızlık ve kapkaçtan teröre, pasaport ve ruhsat işlemlerinden trafiğe, toplumsal olaylardan yasa dışı örgütsel faaliyetlere, her türlü kaçakçılık suçlarından organize suç çeteleriyle mücadeleye kadar geniş bir yelpazede halkımızın huzur ve güvenlik içinde yaşaması için cansiparane çalışmaktadır. Yasalar çerçevesinde, kamu düzeninin korunması ve halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda ülke çapında başarılı çalışmaların altına imza atan Polis Teşkilatımız, ilimizde de İnsan Odaklı Hizmet anlayışıyla başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Polis teşkilatımızın toplumun beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak, bireysel özgürlük alanlarını daraltmadan kamu düzenini sağlayacak etkili, çağdaş ve bilimsel yeni yöntemlerin uygulanması için ortaya koyduğu çaba takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle, Polis Teşkilatımızın fedakar ve çalışkan mensuplarının, Polis Haftasını ve 10 Nisan Polis Gününü kutluyor, görevi başında şehit düşen, teşkilat mensuplarına Allahtan rahmet, gazi olanlara ve görevleri başında çalışmasını sürdüren polis kardeşlerime ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER