Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü -Darende ilçesinde tören düzenlendi


MALATYA (A.A) - Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Darende ilçesinde tören düzenlendi.
     Hükümet Konağı önündeki törende, Atatürk anıtına çelenk sunuldu. İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, burada yaptığı konuşmada, polis ve halk arasındaki karşılıklı anlayış ve işbirliğinin oluşturulmasının önemini vurgulayarak, "Halkımız polisi üzerlerinde bir güç olarak değil, devamlı müracaat edebilecekleri hizmet sunan bir birim olarak görmeli" dedi.
     İlçe Emniyet Müdürlüğünün, "vatandaş polisliği" konseptine önem vererek Toplum Destekli Polislik çalışmalarını geniş kapsamlı şekilde sürdürdüğünü ifade eden Köken, "Halkımızın polis teşkilatını, müracaat edilebilen ve hizmet sunan bir birim olarak görmesinin neticesinde, son bir yılda ilçe emniyet müdürlüğümüze gelen ihbarlarda yüzde 86 artış olmuştur" ifadesini kullandı.
     Görevlerini suçla mücadelede elde edilen başarılar, hayata geçirilen sosyal projeler, fiziken uygun hale getirilen çalışma ortamları, kazandırılan araç gereç ve teknolojik imkanlarla daha ileriye taşımanın gayretinde olduklarını dile getiren Köken, gelecekte görev alacak polislerin mesleklerini daha ileriye taşıyacaklarına inandığını belirtti.
     Kompozisyon, resim ve şiir dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Törenin ardından Öğretmenevinde resepsiyon verildi. Etkinliklere Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhuriyet Savcıları Güldane Aydemir ve Murat Çınar ile kurum amirleri, siyasileri sivil toplum örgüt yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Arapgirdeki tören-
    
     Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü kapsamında Arapgirde de tören düzenlendi.
     Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kaymakam Ercan Turan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Özgür Gümüşay, Belediye Başkan Vekili İlhan Yücel, Cumhuriyet Savcısı Ali Öztürk, Emniyet Amiri Hakan Köse, polis memurları, rütbeli askerler, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
     Anıta çelenk sunulmasının ardından konuşan Köse, kurulduğu günden itibaren toplumun ihtiyaçları doğrultusunda büyük bir değişim içerisine giren Türk polis teşkilatının bugün geldiği noktanın her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurguladı.
     Polis teşkilatının gerek çağdaş eğitim öğretim kurumlarıyla, gerek personel araç gereç, teknik ve taktik bakımdan dünyanın saygın polis teşkilatlarından biri haline geldiğine işaret eden Köse, "Dünyada meydana gelen sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelere paralel olarak, teşkilatımızın, milletimizin değişen beklentilerine cevap verebilmek için sürekli kendisini yenilemeye devam edecektir" dedi.
     Törende ilçe Emniyetince düzenlenen satranç turnuvasının birincisi Emre Bektaşa tam altın, ikinci Mert Buluta yarım altın ve üçüncü Ata Duraka çeyrek altın hediye edildi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş - Fatih Mehmet Fadıllıoğlu
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER